​Méndez de Vigo demana perdó per les càrregues de l'1-O però destaca que no hi va haver ferits

El portaveu del govern espanyol considera que no hi van haver més lesionats que “una persona que va perdre un ull” després de l'impacte d'una bala de goma

Porres contra paperetes, l'1-O a la Ràpita.
Porres contra paperetes, l'1-O a la Ràpita. | Sofia Cabanes
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:29h
El ministre d'Educació, Cultura i Esports, i portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha demanat perdó “a les persones que es van sentir maltractades” per les càrregues policial de l'1-O, però ha destacat que no hi van haver més ferits que “una persona que va perdre un ull” després de l'impacte d'una bala de goma. 

“He vist imatges que no m'han agradat, i que a tot el món li hauria agradat evitar, ningú es troba còmode en estes situacions”, ha dit Méndez de Vigo en una entrevista a La Sexta , en què ha recordat que els agents de les policies espanyols es van desplegar a Catalunya “complint una decisió judicial”.

En este marc, el portaveu del govern de Rajoy ha afirmat que les càrregues de l'1-O, “si les comparem amb altres manifestacions”, no van tenir més que un ferit d'importància i ha responsabilitzat el Govern presidit llavors per Carles Puigdemont de provocar els esdeveniments per convocar un referèndum.

Méndez de Vigo també s'ha referit al futur del president cessat pel 155 i li ha reclamat que, si vol ser investit pel Parlament, es presente “davant les autoritats de les que va fugir fa uns mesos”.

“El Tribunal Constitucional ha estat clar i ha deixat les coses d'una manera nítida. No hi pot haver investidura telemàtica ni per delegació”, ha explicat el ministre, que ha insistit en reclamar a Puigdemont que es presente davant del jutge, “que és el que decideix si ha d'anar a presó o l'autoriza a anar al Parlament, per això estem en un estat de dret”.

De la mateixa manera, Méndez de Vigo ha assegurat que l'aplicació de l'article 155 a Catalunya seguirà en vigor “fins que hi haja un Govern”. Tot i això, ha aclarit que la seua aplicació cessarà amb “un Govern amb totes les de la llei” i no si prospera “un Govern amb trampes”.