El PSC d'Amposta proposa que l’Ajuntament comercialitze energia renovable

L'objectiu d'esta comercialitzadora seria obtenir la sobirania energètica

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:22h
La proposta demanar també crear un “Districte 100% renovable i amb zero emissions” al voltant del Parc dels Xiribecs.
La proposta demanar també crear un “Districte 100% renovable i amb zero emissions” al voltant del Parc dels Xiribecs. | Cedida
El PSC a l'Ajuntament d'Amposta presentarà una moció al proper ple per demanar al consistori que estudie la viabilitat tècnica i jurídica de crear una comercialitzadora pública d'energia elèctrica renovable.

"Ha arribat el moment de reivindicar qüestions fonamentals sobre el proveïment d'un bé bàsic com és l'electricitat" ha explicitat Francesc Miró, portaveu dels socialistes. “En conseqüència, és necessari que es promogue un canvi del model energètic des de les Institucions, que pose l'energia en mans de la ciutadania, que assegure uns mínims vitals i que al mateix temps evite el malbaratament energètic, i inicie el canvi de model cap a un sistema energètic net i autònom basat en l'estalvi, l'eficiència, i les energies renovables”, ha afegit.

L'objectiu d'esta comercialitzadora seria obtenir la sobirania elèctrica, gestionar de forma integrada la generació elèctrica de fonts renovables i que permeti donar o cedir els excedents d'energia que es produeixin a les instal·lacions municipals d'autoconsum per garantir el subministrament a tots els col·lectius amb situació de pobresa energètica.

“Des del grup socialista entenem que la municipalització d'este eix estratègic permetrà consolidar una funció social i lluitar amb eficiència contra la pobresa energètica, i alhora comercialitzar els excedents de consum en les llars”, ha explicat Miró. “Que l'adhesió al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per treballar en la lluita contra el canvi climàtic tingue sentit i que estiga ple de contingut per als pròxims anys, pensant en l'horitzó 2030”, ha afegit.

La proposta demanar també crear un “Districte 100% renovable i amb zero emissions”, que podria situar-se al voltant de tots els equipaments concentrats a la zona dels Xiribecs, instal·lant a les cobertes dels edificis municipals sistemes de generació elèctrica solar fotovoltaica i pèrgoles generadores d'energia al parc dels Xiribecs. Este districte hauria d'estar ben definit en les estratègies del PAES i podria comptar amb finançament Europeu a través dels Fons FEDER, ha argumentat Miró.