Delta Ebre Port destinarà 40.000 euros a reforçar la promoció de xàrters nàutics i creuers

Les insitucions que formen part de la marca es fixen per a este 2018 potenciar el port de la Ràpita i la destinació Terres de l’Ebre als mercats nàutics internacionals

Les institucions que formen part de la marca Delta Ebre Port s’han reunit avui al port de la Ràpita per valorar les actuacions realitzades l’any passat en matèria de creuers i xàrters nàutics i aprovar el Pla d’accions 2018
Les institucions que formen part de la marca Delta Ebre Port s’han reunit avui al port de la Ràpita per valorar les actuacions realitzades l’any passat en matèria de creuers i xàrters nàutics i aprovar el Pla d’accions 2018 | Cedida
Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:25h
Les institucions que formen part de la marca Delta Ebre Port s’han reunit avui al port de la Ràpita per valorar les actuacions realitzades l’any passat en matèria de creuers i xàrters nàutics i aprovar el Pla d’accions 2018, al qual s’hi destinaran 40.000 euros per promoure el port de la Ràpita i la destinació Terres de l’Ebre als mercats internacionals de creuers i nàutica. L’objectiu és atreure més activitat que ajude a impulsar el sector turístic i a dinamitzar l’economia del territori.
  
Del grup de treball Delta Ebre Port, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes ha destacat “el valor afegit que la suma de les institucions dóna a les activitats de creuers i xàrters nàutics”. Ha afegit: “Aquesta col·laboració ens permet crear sinergies i definir una línia estratègica de treball per promoure el port de la Ràpita i la seva destinació en els mercats internacionals i més endavant recollir-ne els fruits”.
 
Per la seua banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha remarcat l’avantatge que comporta este “treball conjunt de les diferents administracions a l’hora d’ampliar les oportunitats de promoció nàutica de la Ràpita”. Segons Caparrós, el municipi “és un destí de tot singular, per les seves característiques d’ubicació, per als productes nàutics”, i en el cas concretament dels productes de creuers i xàrters, “sabem que hi tenim una bona oportunitat i treballem per aprofitar-la”, ha apuntat.
 
En esta reunió també ha assistit l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch, i els tècnics responsables de la promoció de creuers i xàrters nàutics d’estes institucions.
 
Accions 2018

 
El Pla d’accions 2018 aprovat avui pel grup de treball de Delta Ebre Port preveu la promoció de les activitats de creuers i xàrters nàutics en els principals fòrums d’estos sectors. En quant als creuers, destaca la participació a les fires Seatrade a Florida (EUA), Seatrade Med a Lisboa (Portugal), on es promocionarà el port i la destinació en les trobades que es fan amb les companyies de creuers. També l’assistència a les assemblees de l’Associació de ports amb creuers a la Mediterrània (Medcruise), de la qual Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de la Ràpita en formen part. I per últim, l’organització dels fam trips, viatges per a companyies de creuers i operadors perquè coneguen de primera mà el port rapitenc i l’oferta gastronòmica i turística que oferix la població i el seu entorn.
 
Pel que fa els xàrters nàutics, serà rellevant la participació a les fires nàutiques de Düsseldorf (Alemanya), que comença este dissabte 20 de gener i finalitza el diumenge 28 de gener; així com la participació a les fires nàutiques de Palma de Mallorca, París (França) i Southampton (Anglaterra). En estes fires Ports de la Generalitat i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) compartixen un estand que permet fer d’altaveu de la marca Delta Ebre Port en l’activitat de xàrters nàutics. També s’organitzaran fam trips: viatges per a operadors del sector nàutic per mostrar-los el port rapitenc i l’oferta gastronòmica i turística que oferix la destinació. I, finalment, visites als principals operadors i les trobades que s’organitzen per donar a conèixer Delta Ebre Port.
 
Delta Ebre Port
 
El port de la Ràpita i la destinació turística es promouen davant la indústria creuerística i la indústria nàutica sota el paraigua Delta Ebre Port. Esta marca és fruit de diferents acord institucionals per impulsar el port gestionat per la Generalitat i l’ampli ventall d’activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives i d’oci que s’ofereixen als turistes de creuer i de les embarcacions de lloguer.
 
Les institucions compromeses  a les Terres de l’Ebre en treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la costa ebrenca són les següents: Ports de la Generalitat; Ajuntament de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Tortosa.