El moviment per l'AP-7 gratuïta enceta el tercer any de reivindicacions

Una cinquantena de persones participen en el tall número 177, a Les Cases d'Alcanar

El tall número 177, este dissabte a Les Cases d'Alcanar.
El tall número 177, este dissabte a Les Cases d'Alcanar. | Cedida
ACN
14 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:58h
Una cinquantena de persones van participr este dissabte a la tarda a les Cases d'Alcanar  en un nou tall de la carretera N-340 per demanar la gratuïtat de l'autopista AP-7. Ha estat el tall número 177 i el primer del 2018, amb el qual el col·lectiu dona per iniciat el tercer any consecutiu de reivindicacions. El portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, ha destacat que la prioritat no és la quantitat de persones que participen a la protesta, sinó "el missatge de continuïtat" de la reivindicació. "Ja n'hi ha prou de pagar', ha denunciat, recordant que ja s'ha amortitzat 157 vegades este tram de l'AP-7, entre l'Hospitalet de l'Infant i Alacant.

El moviment veïnal transversal per una AP-7 gratuïta seguix una lluita que va iniciar a finals de 2015 per aturar la sinistralitat de l'N-340, però també contra les mesures que el Ministeri de Foment va començar a aplicar al tram de les Terres de l'Ebre per millorar-ne la seguretat, com la construcció d'onze rotondes, limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora i prohibició d'avançaments en llargs trams amb 66 quilòmetres de línia contínua. "Volen que ningú circule per aquí", ha lamentat Navarro sobre les obres a la N-340. Una intenció que amagaria, segons el portaveu de la plataforma, que els conductors optessen –i paguessen-, per circular per l'AP-7.

En este sentit, Navarro considera que s'està rendint "pleitesía" a l'empresa concessionària del peatge, en comptes de fer realitat unes "infraestructures dignes" a la zona. El desviament del trànsit pesat per l'autopista amb bonificacions parcials, que seguix sense data d'aplicació, tampoc satisfà els activistes de l'N-340. El col·lectiu també s'oposa al possible impost conegut com la vinyeta, que veu com una privatització encoberta de la via pública.

Des d'aleshores, l'entitat ha dut a terme 177 talls de carretera, habitualment els dijous a la tarda i en diferents punts de la carretera nacional. Durant estos mesos d'hivern les accions reivindicatives s'alternen a l'Ametlla de Mar i a Alcanar i es fan en dissabte perquè Interior els autoritza a tallar la via a quarts de quatre de la tarda.