L'addicció al mòbil entre els adolescents creix: estos són els efectes negatius

Preocupació entre alguns inversors d'Apple

Una noia parlant pel mòbil
Una noia parlant pel mòbil | Pixabay
Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat el 16 de gener a les 19:29h
Els casos d'addicció al telèfon mòbil entre els menors d'edat continuen creixent. De fet, les xifres són tan alarmants que fins i tot dos grups minoritaris d'inversors d'Apple (Jana Partners LLC i les caixes de pensions dels mestres californians Calstrs) han demanat en una carta oberta que la companyia pose en marxa mesures per frenar este augment.

Els signants de la carta assenyalen les conseqüències negatives per a la salut física i mental que podria tindre un ús excessiu del mòbil. Entre els exemples que donen, es mencionen les distraccions que produïxen les noves tecnologies a les aules de les escoles, una menor capacitat de concentració en les tasques educatives i un major risc de depressió.

A més, diversos estudis també han constatat que cada vegada hi ha més adolescents amb problemes de son per culpa dels mòbils. I és que el fet d'exposar-se a la llum de la pantalla abans d'anar a dormir provoca, entre altres efectes, que es deixe de secretar melatonina -hormona que intervé en la regulació dels cicles del son- i fa que ens quedem desperts fins més tard.

Els impulsors de la iniciativa proposen a Apple crear un comitè d'experts en desenvolupament infantil per debatre esta qüestió i també una millora dels dispositius perquè els pares tinguen més opcions per protegir els fills.