La Guàrdia Civil intervé 131 quilos de polp per a la venda a Deltebre

No s'havien complit els controls sanitaris ni de traçabilitat exigits, segons Seprona

Polp que va ser transportat en caixes fins a un magatzem
Polp que va ser transportat en caixes fins a un magatzem | Cedida
Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat el 12 de gener a les 18:12h
El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tarragona (Seprona) ha intervingut 131 quilos de polp a Deltebre, quan era transportat sense cap tipus de documentació en una furgoneta que procedia del port pesquer de Sant Joan de Deltebre.

Segons han informat en un comunicat, dimarts passat, agents del Seprona del destacament del Parc Natural del Delta de l'Ebre i de la Patrulla de Tortosa van observar l'arribada al port de Sant Joan de Deltebre d'una embarcació pesquera en la qual, una vegada amarrada, es va començar la labor de descàrrega i els agents van observar com s'introduïen a l'interior d'un vehicle de càrrega diverses caixes de plàstic que contenien algun tipus de peix.

El vehicle es va dirigir a un magatzem, a l’entrada del qual va ser interceptat per procedir a la inspecció de la càrrega. Allà es va comprovar que portava 4 cabassos de plàstic amb 121 quilos de polp al s l'interior, i la persona identificada no disposava del document de transport que empara el trasllat de captures des del punt d'origen fins al lloc de venda.

Per este motiu es va procedir a la inspecció del magatzem on s'anava a efectuar el dipòsit de les captures, i s'hi van localitzar dos congeladors que contenien 4 polps amb un pes total de 10 quilos. Hi mancava el document de traçabilitat, que acredita la procedència de les captures, per la qual cosa va ser denunciat davant el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir la normativa relacionada amb la venda de productes pesquers.

Una vegada realitzats els controls sanitaris pertinents per garantir-ne el  consum, els polps es donaran a un centre de beneficència o banc d'aliments.