Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament

L'exlíder de l'ANC considera que ha tancat un cicle després d'una legislatura molt intensa però ja havia comunicat que no era partidària de forçar el reglament per permetre una investidura a distància .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 45px; line-height: 47px; }

Arnau Urgell / Ferran Casas
11 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:11h
Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu
Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, als passadissos de l'hemicicle Foto: Adrià Costa


Carme Forcadell no continuarà com a presidenta del Parlament de Catalunya, segons ha pogut saber NacióDigital. L'expresidenta de l'ANC ho comunicarà oficialment este migdia a les 12.00 després de dies d'especulacions sobre el seu futur. Forcadell no deixarà però l'acta de diputada d'ERC.

Fonts properes a l'encara presidenta en funcions de la cambra catalana assenyalen que ha tancat un cicle en una legislatura molt intensa, i recorden que quan va acceptar el càrrec sabia que no seria per un període excessivament llarg. La decisió la tenia presa des de fa temps però ha esperat a comunicar-la per fer balanç final del seu mandat i per no entorpir negociacions, han assenyalat les mateixes fonts.

No era partidària de forçar el reglament

La xertolina, segons fonts consultades per NacióDigital, ja havia transmès que una interpretació forçada del reglament per permetre a Puigdemont sotmetre's a la investidura l'allunyaria de seguir en el càrrec. En este sentit ERC encarregarà un informe jurídic sobre la viabilitat d'un debat d'este tipus sense el candidat presencialment a la cambra, mentre que els lletrats del Parlament ho hauran d'avaluar un cop constituïda la mesa, és a dir, a partir del 17 de gener, perquè és este òrgan qui els ho ha d'encomanar.

Cal recordar que sobre l'exlíder de l'ANC hi pesa una querella per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics imposada per la Fiscalia General de l'Estat que ja la va dur, després de declarar davant del Tribunal Suprem, a passar una nit a la presó d'Alcalá Meco. En va sortir gràcies al pagament d'una fiança de 150.000 euros finançada gràcies a la caixa de solidaritat.