Propietaris forestals de la Fatarella reben una subvenció per cultivar tòfones

Este mes de gener ja s’han iniciat els primers treballs de plantació d’este nou cultiu

Un dels propietaris ha rebut 2.000€ per hectàrea i l’altre, 1.760€ per hectàrea
Un dels propietaris ha rebut 2.000€ per hectàrea i l’altre, 1.760€ per hectàrea | Cedida
Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:29h
Dos propietaris forestals del terme de la Fatarella han rebut una subvenció per reforestar i produir tòfones als seus camps. Un dels propietaris ha rebut 2.000€ per hectàrea i l’altre, 1.760€ per hectàrea.

Els dos propietaris s’havien adherit anteriorment al Pla Tècnic de Gestió De Millora Forestal conjunt (PTGMFc) de la Fatarella, un instrument un instrument pioner a la demarcació que té com a objectiu optimitzar els recursos dels espais forestals, que representen el 60% de superfície del terme municipal. El pla va ser confeccionat per l'equip tècnic de l'Àrea d'Entorn Natural i Territori del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i impulsat per l’Associació de Propietaris Forestals la Fatarella.
 
Així, els propietaris adherits al pla reben una planificació, aprovada per la Generalitat i amb vigència per als 10 propers anys, on s'especifica quin tipus de massa forestal tenen a la seua propietat, quins són els treballs forestals que s'haurien de fer per millorar el bosc, els ajuts als quals es poden acollir (entre els quals, hi consta el que impulsa la plantació de tòfones) i les actuacions econòmiques viables que poden dur a terme i els productes forestals que els poden donar rendiment econòmic.

Este mes de gener ja s’han iniciat els primers treballs de plantació d’aquest nou
cultiu en les zones definides i sol·licitades incloses en el PTGMFc, dels propietaris
adherits. Uns treballs que es preveu tenir ja finalitzats este estiu, i en els quals ja es
podrà començar a observar els primers fruits de aquesta planificació forestal.

Des de l’Associació de Propietaris Forestals destaquen que tant els treballs necessaris per dur a terme l’adhesió al PTGMFc i la sol·licitud dels ajuts s’ha dut a terme per part d’un tècnic del municipi, i es preveu que la gran majoria dels treballs forestals que es duran a terme gràcies
als ajuts seran realitzats per empreses del propi municipi, revertint d’esta manera
encara mes en l’economia del propi municipi de la Fatarella.