L'embassament d'Ulldecona, sota mínims

La falta de pluja a la zona deixa, novament, imatges del pantà amb les estructures del seu fons al descobert

La sequera ha fet aflorar, novament, les estructures que es troben al fons de l'embassament.
La sequera ha fet aflorar, novament, les estructures que es troben al fons de l'embassament. | Pepo Morillo
Pepo Morillo / Sofia Cabanes
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:06h
Malgrat els importants ruixats que han registrat este cap de setmana algunes poblacions de la Terra Alta –a Horta de Sant Joan 93l/m2- el Montsià continua sent una de les zones de les Terres de l'Ebre on la sequera persisteix d’una manera més notable.

L’embassament d’Ulldecona, pertanyent a la confederació hidrogràfica del Xúquer i situat a la Tinença de Benifassà, torna a oferir una imatge alarmant i bona part de les estructures visibles que quedaven amagades al fons de les seues aigües tornen a ser visibles tal com testimonien les imatges d’este darrer cap de setmana: 
 

Vista de les comportes de l'embassament. Foto: Pepo Morillo

Visió general del pantà d'Ulldecona. Foto: Joan Gual


Segons les últimes dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer corresponents al 8 de gener, l’embassament es troba en estos moments al voltant del 9% de la seua capacitat.

A l’hivern del 2011 el pantà va passar per una de les seues pitjors sequeres, fins al punt que va arribar al 2,5% de la seua capacitat i es va haver de tancar el subministrament a la Comunitat de Regants d’Ulldecona.

Ara, la comunitat, que compta amb 1.600 propietaris dels municipis catalans de La Sénia i Ulldecona i dels valencians Rossell i Sant Rafel, temen arribar a la mateixa situació. Disposen, de moment, de 3 pous alternatius i la campanya de cítrics, que ja es troba en la seua fase final, no es veurà perjudicada. El secretari de l’entitat, Manolo Queralt, apunta, però, que si no plou en les properes setmanes es presenta un any “complicat” per als cultius.