El clúster del moble participa d’un projecte europeu per crear nous models comercials per al sector

El projecte “FURN360” aposta per una economia circular des d’una perspectiva mediambiental, econòmica i social

La reunió d'inici del projecte s’ha celebrat este mes de desembre a Brussel·les
La reunió d'inici del projecte s’ha celebrat este mes de desembre a Brussel·les | Cedida
Redacció
28 de desembre del 2017
Actualitzat a les 6:58h
El clúster del moble i centre d’innovació en hàbitat CENFIM participa al projecte europeu FURN360, que fomenta la formació en economia circular al sector de l'hàbitat, que vol deixar enrere l’economia lineal.

El projecte FURN360, finançat per la Comissió Europea a través del programa ERASMUS +, té com a objectiu desenvolupar un currículum europeu de formació per facilitar la transició d'un model lineal a un model circular al sector de l'hàbitat.

Amb este projecte s’espera identificar millors pràctiques implementades en l'actualitat en el sector en relació a l'economia circular per la seua anàlisi i difusió; crear recursos d'aprenentatge
flexibles, capaços de proporcionar, avaluar i reconèixer les competències clau identificades al sector de l'hàbitat en relació a l'economia circular i fomentar la creació de llocs de treball 'verds' i nous models comercials al llarg de la cadena de valor del sector de l'hàbitat

El projecte, coordinat per la consultora belga especialitzada en sostenibilitat aplicada a organitzacions i territoris ECORES, també compta amb la participació de l'Agrupació Empresarial Innovadora de Fabricants de Mobles i Afins de la Regió de Múrcia (AMUEBLA), del Centre Tecnològic del Moble i la Fusta de la Regió de Múrcia (CETEM), de la UNIVERSITAT DE VAASA (Finlàndia) i de l'INSTITUT TECNOLÒGIC DE KARLSRUHE (Alemanya).

La reunió d'inici del projecte s’ha celebrat este mes de desembre a Brussel·les. A la trobada es van analitzar tant les bases per a identificar empreses amb les millores pràctiques d'economia
circular en els països participants, com el sistema per recollir la informació de les competències que vagen desenvolupant els treballadors d'estes empreses.
A la UE, el 2012 unes 126.000 empreses del sector del moble van donar feina a més de 900.000 treballadors i el valor de la producció va ascendir a més de 84 mil milions d'euros (el 25% del total mundial). En un sector de tal dimensió, la creació de nous models comercials basats en l'economia circular -asseguren- obren noves oportunitats des d'una perspectiva mediambiental, econòmica i social.