El perfil dels diputats que envia l'Ebre al Parlament

Irene Fornós, Lluís Salvadó i Mònica Sales són els tres candidats ebrencs que han aconseguit un escó al Parlament de Catalunya

Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat el 27 de desembre a les 9:49h
Lluís Salvadó, Carme Forcadell, Mònica Sales i Irene Fornós
Lluís Salvadó, Carme Forcadell, Mònica Sales i Irene Fornós
Els resultats del 21-D a l’Ebre han evidenciat el suport majoritari del territori al sobiranisme, que s’ha transformat en forma de tres escons al Parlament de Catalunya: dos per a Esquerra Republicana (ERC) i un per a Junts per Catalunya (JxCat).
 
De la candidatura republicana, els nous diputats són Lluís Salvadó, cap de llista per Tarragona, i Irene Fornós, la primera candidata ebrenca. També d’ERC, la xertolina Carme Forcadell, que es presentava com a número 4 de la llista per Barcelona, ha aconseguit la seua acta de diputada.

Per últim, la candidatura de Junts Per Catalunya ha obtingut un escó amb la jesusenca Mònica Sales, que es presentava com a número 1 a l’Ebre i número 4 a la demarcació de Tarragona. Oferim un perfil de cadascun dels nous diputats ebrencs al Parlament de Catalunya.

Lluís Salvadó
 

Lluís Salvadó Foto: Europa Press



Lluís Salvadó és rapitenc i enginyer industrial. Fins ara, ha estat secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya durant la candidatura de Junts per Catalunya. A les anteriors eleccions, el 2012, va ser escollit diputat per Tarragona i abans, del 2004 a 2010 va exercir de delegat territorial del govern català a les Terres de l’Ebre.

Salvadó va ser detingut per la Guàrdia Civil el 20 de setembre d’enguany, en una macrooperació policial contra la celebració del referèndum d’autodeterminació i la independència de Catalunya. Va ser posat en llibertat el dia 22 de setembre i està acusat dels delictes de malversació, prevaricació i desobediència pel referèndum de l’1-O.

Irene Fornós
 

Irene Fornós Foto: Cedida


Va ser de les últimes incorporacions a la candidatura d’ERC per a les eleccions, i ho va fer com a independent dins de la plataforma de Catalunya Sí. Irene Fornós ha estat coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre i ha participat activament en l’impuls de Tortosa per la independència.

A més, actualment és coordinadora de Casa Nostra Casa Vostra Al territori i treballa al departament comercial de Montepio Conductors de Tortosa. Ha estudiat dret a la Universitat de Barcelona.

Mònica Sales
 

Mònica Sales Foto: Cedida


Fa poc més d’un any va agafar les regnes del Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre i ara ha esdevingut diputada de JxCat al Parlament. Substituïx, així, el lloc de la tortosina Meritxell Roigé, que ocupava l’escó pel Partit Demòcrata fins ara.

Sales també és regidora a l’EMB de Jesús en les àrees de Cultura, Ensenyament, Turisme, Formació, Xarxes i Mitjans i portaveu de l’equip de govern. És original de Jesús, doctora en filologia catalana i professora associada al departament de Filologia Catalana al Campus Terres de l’Ebre de la URV.

Carme Forcadell
 

Carme Forcadell Foto: Gencat


També filòloga i original de Xerta, Carme Forcadell ha obtingut la seua acta com a diputada per ERC, després d’exercir de presidenta del Parlament de Catalunya durant la legislatura de Junts pel Sí.

El dia 9 de novembre Forcadell va passar la nit en presó preventiva, acusada per la fiscalia de rebel·lió, sedició i malversació. Va ser posada en llibertat el dia següent després d’abonar una fiança de 150.000 euros.