Alfons Montserrat (ERC): «L'independentisme ha sortit reforçat en les pitjors adversitats»

Els candidats ebrencs Lluís Salvadó i Irene Fornós obtenen l'acta de diputats al Parlament de Catalunya

Alfons Montserrat, Irene Fornós i Maria Jesús Viña, durant la valoració dels resultats
Alfons Montserrat, Irene Fornós i Maria Jesús Viña, durant la valoració dels resultats | Cedida
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:42h
Esquerra Republicana estat la força guanyadora al teritori i els candidats ebrencs Alfons Montserrat, Irene Fornós i Maria Jesús Viña, s’han mostrat "molt satisfets" pels resultats aconseguits en les eleccions que permetran a Lluís Salvadó i la mateixa Fornós obtenir l’acta de diputats.
 
Alfons Montserrat, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, ha manifestat que "estem molt contents que l’independentisme haja sortit reforçat tenint en compte que hi ha hagut més participació que mai i que ho hem fet en els pitjors escenaris i adversitats, com és tenir els candidats empresonats i a l’exili i patir una gran pressió mediàtica i judicial". A més, s’ha recmarcat que "el PP haja fracassat en la seua estratègia de violència i repressió convertint-se en un grup residual al Parlament".
 
D’altra banda, Montserrat ha afirmat que "les Terres de l’Ebre han votat en clau sobiranista i República més que mai", tot afegint que "al Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre hem estat primera força i a la Terra Alta ens hem quedat a només dos vots de la primera, a l’espera del que passe al recompte definitiu". "Als pobles més grans com Tortosa, Amposta, Deltebre, la Ràpita, Alcanar o Roquetes també hem guanyat, així com en pobles on no tenim representació municipal com Mas de Barberans, Tivenys, Batea i Riba-roja d'Ebre", ha repassat Montserrat.

En quant a la campanya electoral, l'ha posat en valor i ha opinat que "la gent ha entès el missatge que votant Esquerra era una manera d’aturar les agressions al territori i també que necessitem República i sobirania per afrontar la incomprensió dels partits del 155 que, a més de no comprendre la nostra realitat, són partidaris de les polítiques d’espoli del nostre territori".
 
La candidata i futura diputada Irene Fornós, després d’agrair el suport rebut, s’ha compromès "a defensar el país i les Terres de l’Ebre", i ha volgut felicitar la també nova diputada ebrenca de Junts per Catalunya, Mònica Sales. Per la seua part, la regidora i presidenta de la Secció Local d’Esquerra de Tortosa, Maria Jesús Viña, ha fet una valoració molt positiva dels resultats locals: "perquè ha quedat clar que el missatge d’Esquerra s’ha consolidat a la ciutat sent la primera força, i també perquè el bloc del Sí ha doblat amb vots al bloc del No".