Narbona critica el govern català de no atendre les «exigències» del territori per conservar l'ecosistema del Delta

Este dimarts, la presidenta del PSOE i ex-ministra de Medi Ambient ha fet un recorregut per les Terres de l’Ebre en suport a Miquel Iceta

Cristina Narbona ha realitzat diferents actes a Tortosa, Amposta, Muntells, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre
Cristina Narbona ha realitzat diferents actes a Tortosa, Amposta, Muntells, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre | Cedida
Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:55h
La Presidenta del PSOE i ex-ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha passat el dimarts recorrent les Terres de l’Ebre, on ha protagonitzat diversos actes de suport al candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, en el marc de la campanya electoral. La visita de Narbona ha començat a Tortosa i ha  seguit per Amposta, on ha recorregut les parades del Mercat Municipal així com també el mercat setmanal, i ha compartit un dinar de germanor amb militants del territori.

La Presidenta del PSOE ha defensat que Iceta representa l’única opció “d’esquerres i catalanista” i s’ha mostrat esperançada que les eleccions del dia 21 signifiquen l’inici de nous temps per a que “es tornen a tenir en compte les exigències socials més peremptòries”. En este sentit, ha criticat el govern de la Generalitat d’estar obsessionats amb el “procés” i amb l’independentisme i, a nivell mediambiental, “no atendre a les exigències d’este territori per conservar els ecosistemes que donen treball a tanta gent”.

Narbona ha  dit sentir-se estimada a les Terres de l’Ebre, pel fet de ser la responsable de la derogació del Pla Hidrològic Nacional,  i ha lamentat que temes com la protecció del delta o la neteja de l’embassament de Flix encara no s’hagen completat.  Referent al nou Pacte Nacional de l’Aigua, Narbona ha dit que pel moment no hi ha res decidit ni cap iniciativa concreta, però que creu que “el Govern del PP continua pensant en una política basada exclusivament en infraestructures i transvasaments. I això, amb l’avenç del canvi climàtic, és completament inconsistent”.