Rufián anima el sobiranisme a respondre amb vots la «sang» i els cops de l'1-O

Més d'un miler de persones han omplert el pavelló firal de La Ràpita, el mateix on hi va haver la càrrega policial que va dixar un centenar de ferits | El conseller Romeva s'ha referit a la presó i als encara empresonats: «Si no guanyem, serà molt difícil que puguin sortir», ha dit

Més d'un miler de persones han omplert de gom a gom el pavelló de La Ràpita.
Més d'un miler de persones han omplert de gom a gom el pavelló de La Ràpita. | Sílvia Berbís
Elena Navarro
11 de desembre del 2017
Actualitzat el 12 de desembre a les 18:07h
Emoció, crits de "llibertat" i ulls lluents en un Pavelló Firal de La Ràpita ple de gom a gom per rebre l’acte central d’ERC a les Terres de l’Ebre. Els republicans han tret la càrrega pesada en un acte en que apareix, per primera vegada en esta campanya, Gabriel Rufián, acompanyat del conseller Raül Romeva. “Aquí van entrar a sang i pals. Aquí ens van moldre a pals. El 21-D recordeu-ho, perquè els hem de moldre a vots”, així ha començat Rufián el seu discurs davant un públic especialment emocionat en reviure la petjada de l’1 d’Octubre, una jornada inesborrable en què es van viure una les càrregues policials més dures al país.

Amb el públic en peu i ovacionat constantment, Rufian ha tornat a utilitzar el simbolisme del lloc per defensar que “en pavellons com aquest se sap millor que a cap altre lloc que la gent no menja bandera, que la gent no menja pàtria. Si la immensa majoria està en això és per recuperar el país que ens van robar fa 80 anys”. El diputat al Congrés ha refusat el “tripartit” que, segons ha afirmat, els hi oferien En Comú Podem, juntament amb el PSC,  defensat que ERC “no pactarà ni amb carcellers ni amb espoliadors”.
 

El conseller Romeva ha estat llargament aplaudit quan l'ha citat l'alcalde, Josep Caparrós. Foto: S.B.


Per la seua banda, el conseller Raül Romeva ha entonat un discurs ple de sentiment en què ha recordat els seus dies a la presó i els altres quatre que encara hi són: “perquè si d’alguna cosa depenen aquestes persones és de que nosaltres guanyem estes eleccions. Si no guanyem, serà molt difícil que puguin sortir”, ha dit.

El conseller ha recordat, emocionat, l’Oriol Junqueras: “hauria de tenir la possibilitat de fer allò que millor sap fer, que és abraçar, distribuir amor i fraternitat”. “Representa com ningú el que volem fer col·lectivament”, ha afegit. Fent una menció clara a la república, Romeva ha defensat que “a partir del dia 21-D podem començar a construir aquest país, la República, que tots vosaltres us mereixeu”.
 

Lluís Salvadó ha participat en el míting central, que ERC ha celebrat al seu municipi. Foto: S.B.


Lluís Salvadó també ha estat present en la jornada, on s’ha mostrat orgullós “com a rapitenc per poder fer este acte al meu poble, perquè és una campanya absolutament transcendent pel país i per al futur de les Terres de l’Ebre”. Salvadó ha criticat Ciutadants recordant que no hi ha cap regidor del partit al territori i que “per arribar a les Terres de l’Ebre, necessiten GPS”.

També rememorant el dia del referèndum, Salvadó ha destacat que aquell dia “el recordarem tota la nostra vida i ho recordaran els nostres fills, perquè avui esta plaça immensa porta el nom d’1 d’octubre”. “Hem tornar a caminar perquè algun dia, més aviat que no pas tard, esta generació puguem aconseguir la independència del nostre país”, ha afegit.
 

Gabriel Rufián, dirigint-se al públic rapitenc, als quals ha instat a no oblidar l'1-O quan vagen a votar. Foto: S.B.


El candidat per Tarragona, Òscar Peris, ha al·ludit una vegada més a la repressió policial al municipi, tot destacant que “aquelles imatges van fer que em jurés proclamar la República el 27 d’octubre. Per tant, aquest 27 d’octubre va dedicat a tots vosaltres”. En esta direcció, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha agraït els rapitencs “que heu tornat un altre cop al Pavelló Firal, al nostre pavelló de la democràcia”. Per la seua banda, la candidata ebrenca, Irene Fornós, ha fet un discurs en clau més local, demanant el vot del territori, tot defensant que “la gent de les Terres de l’Ebre ha de decidir si vol 155 o República, Llibertat per Catalunya i futur per a l’Ebre”.