Tortosa, reconeguda amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter

Els distintius, que s'atorguen per primera vegada, tenen com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya

Vista nocturna de la ciutat de Tortosa des de Ferreries.
Vista nocturna de la ciutat de Tortosa des de Ferreries. | Cedida
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:41h
Les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa han estat guardonades amb els primers distintius de Ciutats i Viles amb Caràcter. El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van lliurar els guardons este dimecres al palau Moja de Barcelona.

Bono va afirmar que estes ciutats volen "crear un espai d'influència" al seu entorn immediat, i en va destacar com a element clau "configurador de la identitat" que tenen "un punt d’autoestima". Així mateix, el director general de Turisme va subratllar que els distintius representen una "nova eina" per afavorir la projecció d'estos indrets.

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del departament d'Empresa i Coneixement. Té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar ciutats que combinen cultura, art, gastronomia, arquitectura o innovació, entre d'altres. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb "una forta personalitat" marcada pel caràcter historicocultural, l'enogastronòmic o l'artisticocreatiu, entre d'altres.