Caldran 45 milions i 18 mesos més per acabar de netejar el pantà de Flix

Acuamed ha encarregat a l’empresa pública Tragsa l’extracció dels 79.300 m3 de llots tòxics que encara s’acumulen al llit del riu

Pla general de l'embassament de Flix i les instal·lacions de l'empresa química Ercros.
Pla general de l'embassament de Flix i les instal·lacions de l'empresa química Ercros. | ACN / J. Marsal
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:30h
45 milions d’euros i 18 mesos. Estos són els diners i el temps que costarà acabar les obres de descontaminació del pantà de Flix. La societat estatal Acuamed ha adjudicat a l’empresa pública Tragsa les tasques de neteja per extraure els 79.300 m3 de llots tòxics que Ecros ha anat acumulant al llit del riu en el seu pas per Flix.

Les obres van ser adjudicades del passat 27 d’octubre i, segons afirma l’alcalde del municipi, Marc Mur, “s’iniciaran en breu”. Tot i que es preveuen estos 18 mesos (15 d’execució d’obra i 3 per a la redacció del projecte), en el contracte -publicat per Acuamed a la seua pàgina web- també consta una pròrroga per períodes mensuals uns un màxim de 6 mesos en el cas que es necessités.

Mur s’ha mostrat “satisfet” per la notícia ja que “sembla que de manera definitiva es netejarà completament el pantà”. “S’han fet uns treballs molt acurats i totes les administracions tenen la voluntat que, després d’esta actuació, l’embassament quede completament net i en perfecte estat”, ha afirmat l’alcalde, tot subratllant que “El ministeri està obrant amb la màxima transparència” i que es tenen “totes les garanties què quedarà completament net”.