Tres detinguts per malversar les arques de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

Dos treballadors compraven per al seu gaudi particular productes gourmet a un comercial i ho facturaven al centre hospitalari | Tots tres han estat detinguts

Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:58h
Façana de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús.
Façana de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. | Google Street View
Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes com a presumptes autors dels delictes de malversació de cabdals públics i falsificació documental per comprar a través de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa) productes gourmet per a ús particular mitjançant la modificació de factures.

Els detinguts, d'edats compreses entre 48 i 59 anys, tots tres de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, Xerta i Tortosa, són un treballador i un directiu de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i un comercial d'una empresa d'alimentació.

Els fets es remunten al passat mes d'agost, quan els Mossos van iniciar una investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa, després de que gerència i l'òrgan administratiu del mateix centre hospitalari denunciés a la Fiscalia un possible frau a l’hospital.

Els investigadors van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d'una empresa de distribució alimentaria servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes tipus "gourmet" que facturava periòdicament al centre sanitari i per tal de no ser detectats modificaven els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipus gelatina, especialment indicat per persones de la tercera edat. Estos productes eren lliurats directament a un treballador de la institució qui a la seva vegada s'ho repartia amb un alt càrrec del centre per al seu ús particular.

La investigació va determinar que els investigats haurien defraudat uns 45.000 € en els últims cinc anys mitjançant esta pràctica, i que també es trobava implicada la gerent de l'empresa distribuïdora, la qual ha quedat citada com a investigada.

Així doncs, l'11 d'octubre els agents van detenir el treballador de l'hospital i el comercial, i el 27 d'octubre van detenir el directiu del centre quan va retornar d'un viatge a l'estranger.
Els investigadors continuen les gestions per poder determinar si esta pràctica s'hauria portat a terme amb altres empreses proveïdores del mateix centre.

Els tres detinguts van quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l'espera de presentar-se davant l'autoritat judicial competent una vegada siguen requerits.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Tortosa -propietari del centre- ha constatat en una nota de premsa  que les investigacions que han acabat amb estes detencions van iniciar-se fa uns mesos arran d'una denúncia presentada a Fiscalia per la gerència i per l'òrgan administratiu de la pròpia societat.

Així mateix, ha informat que independentment del procediment penal obert contra els presumptes autors dels delictes esmentats, l'Hospital de la Santa Creu ha iniciat un procediment disciplinari als dos treballadors del centre que està pendent de resolució.