Denunciat penalment un conductor de 25 anys de l'Aldea que quintuplicava la taxa d'alcohol permesa

Els fets es van produir la matinada de diumenge

Un vehicle dels Mossos.
Un vehicle dels Mossos. | Adrià Costa
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:16h
Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment la matinada d’este diumenge un jove de 25 anys i veí de l’Aldea per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa que multiplicava per 5 la permesa.
 
Segons han informat els Mossos, els fets es van produir a les 04:35 hores en el marc d’un control preventiu de drogo-alcoholèmia a la carretera TV-3405 (Amposta fins Eucaliptus) al seu pas per la localitat d’Amposta, quan van aturar el turisme conduït pel jove.
 
El conductor va ser sotmès a les proves de detecció de drogues i alcohol, i va donar un resultat de 1,25 mg/l d’aire expirat en les proves d’alcoholèmia.
 
El jove quintuplicava la taxa màxima permesa que és de 0.25 mg/l. Davant d’este resultat, es van instruir diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques amb una taxa superior d’alcohol de 0.60 mg/l (taxa penal), les quals han estat adreçades al jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta. El vehicle va quedar immobilitzat.
 
El conductor s'enfronta a una pena d’entre 3 i 6 mesos de presó, o d’entre 6 i 12 mesos de multa, o treballs en benefici de la comunitat no inferior a 31 dies ni superior a 90, i en tot cas, a la privació per conduir vehicles a motor entre 1 i 4 anys.