Adif connecta la tensió a la catenària de la variant Vandellòs-Tarragona del corredor mediterrani

És un pas imprescindible per a la posada en servei d'esta infraestructura | El ministre de Foment ha anunciat avui que Adif que aquesta acció es portarà a terme el pròxim 20 de novembre

El corredor mediterrani al seu pas per Vandellòs, en una imatge d'arxiu
El corredor mediterrani al seu pas per Vandellòs, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:02h
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat avui que Adif connectarà la tensió, el pròxim 20 de novembre, la nova variant ferroviària Vandellòs-Tarragona del corredor mediterrani i la seua connexió amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

En concret, s'electrificarà a 3.000 i a 25.000 volts la línia aèria de contacte (catenària) i els sistemes associats en una longitud de 56,5 km al seu pas pels termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils, Vila-seca, Reus, Constantí, els Pallaresos, Perafort, el Morell, Vilallonga del Camp, Alcover i la Secuita.

La posada en tensió de la catenària és un pas imprescindible per a la posada en servei d'esta infraestructura, que amb una inversió estimada de 650 milions d'euros (IVA inclòs), és estratègica per al desenvolupament i la configuració del Corredor Mediterrani.

Quan ja siga efectiva esta acció per part d'Adif, permetrà eliminar l'actual traçat en via única per la zona costanera del sud de Tarragona amb els consegüents beneficis de seguretat i permeabilitat del ferrocarril per als municipis i els seus ciutadans.

D'esta manera i amb la propera finalització de les obres, prevista per a finals d'esta any, es permetrà iniciar, el gener de 2018, el període de proves.

Finançament europeu

En el període 2007-2013 el tram Vandellòs-Tarragona va rebre 21,3 milions d'euros de cofinançament a través dels ajuts RTE-T (Xarxes Transeuropees de Transport) i en el període 2014-2020 serà cofinançat amb 44.400.000 d'euros pel Mecanisme "Connectar Europa" (CEF).