La CHE reduïx al mínim el desembassament estacional de l'Ebre contra els macròfits per la disminució de reserves

L'escassetat de pluges dels últims mesos limitarà l'alliberament d'aigua a uns 1.000 metres cúbics per segon durant una hora aquest pròxim dimecres al matí

Embassament de Flix
Embassament de Flix | Foto d'arxiu
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:54h
L'habitual desembassament que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) efectua a la tardor per lluitar contra la proliferació de macròfits en el tram final del riu es veurà reduït al mínim en esta ocasió per l'escassetat de pluges i la disminució de reserves hídriques als pantans. L'organisme de conca ha anunciat que l'operació, prevista este dimecres al matí, es limitarà a l'alliberament d'un màxim de 1.000 metres cúbics per segon des del pantà de Flix entre tres quarts de nou i un quart d'onze del matí. Unes xifres que queden molt lluny de les tres puntes de 1.200 metres cúbics per segon al llarg d'onze hores que es van programar l'any passat. Així, en esta ocasió, i segons va acordar la Junta d'Explotació del Baix Ebre el passat 19 d'octubre, el desembassament serà "el més ajustat possible adaptant-se a la situació de disminució de reserves a Mequinensa i els baixos cabals circulants a l'eix de l'Ebre durant este últim any, provocades per un dèficit pluviomètric".

Segons les previsions de la CHE, qui ha recordat que l'operació respon als criteris que fixa el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, el cabal començarà a incrementar-se a partir de tres quarts de nou del matí arribant als 1.000 metres cúbics a les nou d'este dimecres, 8 de novembre. La reducció, començarà just una hora després, a les deu, situant-se el cabal en els 120 metres cúbics per segon a un quart de deu.