La justícia belga deixa en llibertat Puigdemont i els consellers

El jutge d'instrucció ha pres la decisió després d'escoltar per separat els cinc membres de l'executiu català exiliats a Brussel·les .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 44px; line-height: 46px; }

Redacció
05 de novembre del 2017
Actualitzat el 06 de novembre a les 16:30h
Puigdemont, a Brussel·les en una imatge d'arxiu.
Puigdemont, a Brussel·les en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Carles Puigdemont, durant la roda de premsa a Brussel·les Foto: NacióDigital


Llibertat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers que l'acompanyen a Brussel·les no hauran d'ingressar a presó i podran continuar a Bèlgica. Així ho ha decidit el jutge d'instrucció que els ha interrogat, per separat, al llarg d'este diumenge a la tarda. El magistrat els ha imposat com a única mesura cautelar que estiguen en un lloc conegut i que es presenten als jutjats cada vegada que se'ls ho requerisca.

Els membres de l'executiu han decidit entregar-se voluntàriament este matí, a les 9.17 hores, a la policia belga, acompanyats dels seus advocats. Tots cinc tenien una ordre europea de detenció enviada per l'Audiència Nacional espanyola a les autoritats belgues després que dijous no es presentessen davant del tribunal a declarar pels delictes de sedició i rebel·lió que ja han dut mig govern a dos presons de la comunitat de Madrid.

Sembla, doncs, que l'estratègia del govern amb l'exili de mig executiu al cor d'Europa ha tret els seus fruits. El jutge belga ha decidit treure'ls-hi la custòdia policial i Puigdemont, Ponsatí, Comín, Puig i Meritxell Serret no hauran de passar la nit entre reixes. El procés ha estat radicalment oposat al que van afrontar el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i la resta de consellers dijous passat, quan van declarar a l'Audiència Nacional i ja no van poder tornar a casa.

Puigdemont va fer ahir un tuit en què va deixar clar en tot moment que col·laboraria amb la justícia belga.