Denunciat penalment un conductor de Móra la Nova que quintuplicava la taxa d'alcohol permesa

Els fets han passat la matinada d’este dimecres a la carretera N-420a

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:04h
Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. | Carcrasch
Agents dels Mossos d’Esquadra han denunciat penalment la matinada d’avui dimecres un home de 44 anys i veí de Móra la Nova per un delicte contra la seguretat viària en conduir amb una taxa d’alcohol que quintuplicava la permesa.
 
Els fets s’han produït a la 1:40 hores de la matinada en el marc d’un control que els Mossos estaven realitzant a la carretera N-420a, al punt quilomètric 823.5, dintre del terme municipal de Móra la Nova. En aturar el turisme, els agents han pogut observar com el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.
 
L’home, un veí de 44 anys de Móra la Nova, ha donat una taxa de 1,28 mg/l d’aire expirat en les proves d'alcoholèmia, quan la taxa màxima permesa està en 0.25 mg/l.
 
Davant d’este resultat s'han instruït diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques amb una taxa superior d’alcohol de 0.60 mg/l (taxa penal).
 
Els agents també han pogut observar com l'acompanyant posterior no duia el cinturó de seguretat, per la qual cosa també ha estat denunciat.
 
El vehicle ha quedat immobilitzat i el conductor ha estat citat per comparèixer davant el Jutjat d'Instrucció de Gandesa.
 
El conductor s'enfronta a una pena d’entre 3 i 6 mesos de presó, o d’entre 6 i 12 mesos de multa, o treballs en benefici de la comunitat no inferior a 31 dies ni superior a 90, i en tot cas, a la privació per conduir vehicles a motor entre 1 i 4 anys.