La Ràpita declara «persona non grata» Rajoy, Millo i Felip VI per la seua responsabilitat en les càrregues de l'1-O

També s'ha aprovat una proposta conjunta de suport al rapitenc Lluís Salvador, seretari d'Hisenda del Govern de la Generalitat

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:14h
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita | Cedida
La Ràpita ha declarat “persona non grata” al municipi el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; i el rei Flip VI. El ple de l’Ajuntament va aprovar, el passat divendres 20 d’octubre, esta proposta conjunta de tots els grups municipals i la regidora no adscrita per condemnar als actes violents perpetrats per la policia espanyola durant la jornada de referèndum de l’1 d’octubre.

En el dictamen, es plasma la condemna “enèrgica a la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu govern, contra la ciutadania que volia exercir la democràcia” i es demana la dimissió de Mariano Rajoy i d’Enric Millo. Se’ls recrimina la seva responsabilitat per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals, entre ells el de La Ràpita, i en el cas del rei, que no haja condemnat els fets.

Una segona proposta conjunta va donar suport al rapitenc Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda del Govern de la Generalitat i exalcalde del municipi, i a tots els detinguts en l’operació antireferèndum. També es va ffer palè el suport a l’alcalde actual, Josep Caparrós. “En menys d’una setmana els rapitencs vam patir la detenció del secretari d’Estat d’Hisenda, Lluís Salvadó, en una mostra de que l’Estat ha agafat tints dictatorials, i també es va sumar la imputació de l’alcalde, Josep Caparrós, per la seva predisposició a garantir que els ciutadans de La Ràpita poguessen votar com els de la resta del país, i per això els traslladem el nostre suport més incondicional”, va apuntar el portaveu d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó.

A més, en este ple marcadament polític, es va donar compte també de la comunicació traslladada per la regidora Conxi Vizcarro d'abandonament del grup municipal socialista per passar a ser no adscrita.