11 empreses fructícoles ebrenques exposen els seus productes al saló internacional «Fruit Attraction», a Madrid

L’esdeveniment té lloc del 18 al 20 d’octubre

Fruit Attraction és un saló internacional que aplega les novetats i tendències de la indústria de la fruita i l’horta
Fruit Attraction és un saló internacional que aplega les novetats i tendències de la indústria de la fruita i l’horta | Cedida
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:43h
Un total d’onze empreses fructícoles ebrenques exposen -sota la marca Catalunya- els seus productes en la 9a edició de la fira Fruit Attraction, que té lloc a Madrid del 18 al 20 d’octubre.  En concret, les empreses que hi participen són: Cerima Cherries, de Tivissa; Cítrics Terres de l’Ebre – Delta Fruits, de Campredó; Grup Fruiter, de Benissanet; Alcanar Verd Cítrics & Vivers – Varietat Sando, Exportadora d’Agris, Kiss Me I’m Sweet, Royo Fruits, Viveros Alcanar,  Viveros Alcaplant i Viveros Sancho Hermanos, d’Alcanar; i Grupo Puentesol, d’Amposta.
 
En l’espai de Catalunya es donen cita un total de 41 empreses productores, comercialitzadores, importadores i exportadores de tot el país. D’esta manera, la representació d’empreses catalanes a Fruit Attraction cobrix la totalitat de les famílies de productes fructícoles conreats a Catalunya: fruita de pinyol, fruita de llavor i cítrics. L’objectiu d’esta actuació és donar suport a les empreses en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors, en l’establiment de nous contactes comercials, a més de facilitar la difusió sobre el sector de la fruita del país als operadors visitants. D’aquí que les empreses catalanes participants es presenten a Fruit Attraction com a integradores d’un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d’Europa. A més, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), empresa pública del Departament d’Agricultura, mostrarà els programes de R+D per a aquest sector a Fruit Attraction.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació de les empreses catalanes. Fruit Attraction és un saló internacional que aplega les novetats i tendències de la indústria de la fruita i l’horta, un espai de trobada internacional del conjunt dels professionals que integren tota la cadena de subministrament. L’edició anterior va comptar amb 1.238 empreses expositores de 25 països, i la visita de 54.684 professionals de 102 països, xifres que enregistren un continu creixement en relació als anys anteriors.
 
III edició del Fruit Business Fòrum
 
D’altra banda, i aprofitant l’aparador i ressonància d’este certamen firal, en l’espai de Catalunya farà difusió de la tercera edició del Fruit Business Fòrum, que se celebrarà a Barcelona, els dies 16 i 17 d’abril de 2018, un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de fruita de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers. La finalitat és generar una plataforma en què es puga aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci.
 
Un sector agrari de pes a Catalunya

 
La fruita fresca constituix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seua importància relativa en la producció tant d’Europa com de l’Estat espanyol, i per la seua orientació exportadora. Alhora, Catalunya és una de les principals zones productives de fruita dolça d’Europa i la principal àrea de producció a l’Estat, i, a la vegada, és el quart major productor mundial de pera, préssec i nectarina, i el vintè productor de poma del món.Més de 58.000 hectàrees plantades amb fruiters produixen més d'un milió de tones de fruita, gràcies a una zona plena de diversitat i a un clima mediterrani suau.
 
Catalunya, exportador de fruita
 
Catalunya exporta un 80% de la fruita als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat. Les exportacions catalanes de fruita el 2016 van ser de 886.868 tones i 916,55 milions d’euros. Comparant amb les de 2015, han augmentat en volum en: poma (+7,4%), en pera (+7,1%), i en préssec i nectarina (+3,7%), i en valor: en poma (+17,5%), en pera (+8,9%), i en préssec i nectarina (+8,7%). Catalunya manté un paper de lideratge dins l’Estat pel que fa a l’exportació de fruita. L’any 2016 Catalunya va exportar el 67,3% de les pomes del total estatal, el 64,7% de les peres i el 41,6% dels préssecs i nectarines.