Soldebre inicia la campanya del cítric amb previsions de superar els 14 milions de quilos

Enguany es preveu una davallada d’entre un 20 i un 25% de la producció, degut a factors climàtics

Planta de Soldebre a Tortosa.
Planta de Soldebre a Tortosa. | Cedida
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:18h
La Cooperativa Soldebre, amb seu a Tortosa, es troba a l’inici de la campanya de recollida de cítrics que va començar l’última setmana de setembre, amb les varietats més primerenques de mandarina (clemenrubí i satsuma).

Les previsions són optimistes tot i que enguany es preveu una davallada d’entre un 20 i un 25% de la producció, degut a la dinàmica experimentada els últims anys. “Abans només passava amb l’olivera, però per motius climàtics cada vegada més ens trobem que els fruiters tenen anyades de molta producció que fan que l’arbre se’n ressenta i no produisca tant els anys següents”, explica Ximo Valldepérez, responsable de la secció citrícola de Soldebre. Així l’any passat la cooperativa va recollir 18 milions de quilos de cítrics (12 de mandarina i 6 milions de taronja), una xifra que enguany es preveu que siga d’uns 14 milions.

Soldebre destina a l’exportació pràcticament el 99% de la producció, principalment al mercat alemany (un 50% del total d’exportacions), la resta va a parar a Anglaterra i Polònia principalment, així com també exporta a l’Orient Mitjà, Canadà, Sudàfrica i Finlàndia. Esta campanya, però, vol potenciar més la seua presència al mercat local i nacional, per això incorporarà als seus certificats internacionals de qualitat (Globalgap, IFS i BRC) el de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre, un segell al qual s’acaba d’adherir.

Paral·lelament, Soldebre, també ha posat en marxa una botiga online per vendre cítrics al detall d’una finca, situada al terme municipal de Roquetes, La Masia de Martins. L’objectiu d'este projecte és captar un mercat creixent que cada vegada valora més els productes frescos de proximitat i que aposta per productes agrícoles de qualitat collits al punt òptim de maduració.

La campanya de recollida de cítrics s’allarga fins als mesos de març i abril quan es recullen les varietats més tardanes, però el moment de màxima activitat són els mesos de novembre i desembre, durant els quals poden arribar a treballar 100 persones al camp i 120 més a la planta.
 

Finca del Baix Ebre on han s'està collint esta setmana. Foto: Cedida