Es manté la presó provisional per a Driss Oukabir pels atemptats

Els magistrats de l'Audiència Nacional consideren que tenia coneixement del grau de radicalització del seu germà Moussa

Driss Oukabir.
Driss Oukabir. | EFE
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:44h

La Secció Segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha confirmat la presó provisional per a Driss Oukabir, per la seua presumpta vinculació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d'agost. Els magistrats han refusat el recurs d'apel·lació presentat per la defensa del detingut i li mantenen la presó acordada pel jutge Fernando Andreu. Oukabir està sent investigat pels delictes d'"integració en una organització terrorista i varis o consumats intents d'assassinat terrorista".

Els magistrats assenyalen que la instrucció del jutge instructor permet extreure "dades importants de la participació de l'investigat en els fets, en concret en el lloguer de la furgoneta per l'atropellament a la Rambla, així com arribar a la conclusió de manera racional i ponderada sobre el coneixement que tenia sobre la radicalització del seu germà Moussa". Cal recordar que Driss és el germà gran d'un dels ocupants del cotxe que va atropellar a alguns vianants al passeig Marítim de Cambrils.

L'Audiència Nacional refusa així els arguments del detingut, que es basen en el seu desconeixement "de les dades objectives que van determinar la mesura cautelar donat el secret de les actuacions". Al respecte, argumenten que les resolucions combatives els han sigut notificades íntegrament, en els quals consta els fets objecte d'investigació i els indicis de la seua participació, així com la mateixa declaració.

Respecte al coneixement del detingut sobre la radicalització del seu germà, el Tribunal sosté que "això no fa sinó sostenir una hipòtesi indiciària a fi de mantenir la mesura de presó i subratlla que el contingut de la seua declaració no deixa cap dubte sobre la conclusió a la qual arriba el jutge Andreu".

Pel que fa a les investigacions relacionades amb la base que els gihadistes tenien a Alcanar, l'altre detingut a l'Audiència, Mohamed Houli Chemlal, hauria confessat que acumulaven al xalet 100 quilos d'explosius TATP, una quantitat mai vista a Europa, entre d'altres fets.