La Guàrdia Civil i la Policia Local de La Ràpita detenen tres veïns per tràfic de drogues

El suposat líder de l'organització disposava d’amagatalls en un descampat on amagava la droga

Un dels detinguts ocultava la droga en amagatalls en und escampat proper al seu domicili.
Un dels detinguts ocultava la droga en amagatalls en und escampat proper al seu domicili. | Cedida
Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat el 08 de setembre a les 12:55h
La Guàrdia Civil i la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita han desarticulat una organització criminal dedicada a la distribució i venda d'heroïna i cocaïna al detall. El líder de l'organització disposava d’amagatalls on ocultava la droga en un descampat proper al seu domicili. En l'actuació, segons ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, s'ha detingut a tres persones com a autors dels suposats delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues, també s’ha pres declaració com investigat a una persona per estar presumptament relacionada amb els fets.

Les recerques es van iniciar a l'agost, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement que una persona s'estaria dedicant a distribuir cocaïna i heroïna a petita escala a terceres persones i estes, al seu torn, ho venien al detall a una localitat de La Ràpita.

En l'operatiu establert de forma conjunta per la Policia Local i la Guàrdia Civil, es va esbrinar la identitat del principal sospitós, així com l'existència d'altres col·laboradors que visitaven el domicili amb la intenció de proveir-se de les substàncies per posteriorment vendre-les al detall a la via pública o altres domicilis.

Coneixent que el principal responsable de l'organització adquiria petites quantitats d'heroïna i cocaïna pura, que ocultava de manera aleatòria en diferents amagatalls que prèviament havia preparat en un descampat, es va fer una intervenció en la quan es van comisar un total de 92 grams d'heroïna i 14 de cocaïna, pendents d'elaborar i distribuir.

L'aprehensió d'estes substàncies va resultar suficient per incriminar als responsables d'este tràfic il·lícit, que va culminar amb l'explotació de l'operació, quan es va procedir a la detenció dels integrants de l'organització, intervenint-los entre les seues pertinences, 7 dosis d'heroïna i 3 de cocaïna.

La recerca ha acabat amb la confiscació de 92 grams d'heroïna i 14 de cocaïna pura, 7 dosi d'heroïna i 3 de cocaïna, així com la detenció de 3 persones de nacionalitat espanyola, veïns de La Rápita, als quals els consten antecedents pels mateixos fets. També es va prendre declaració com investigat a un home de nacionalitat polonesa per tenir relació amb la recerca.

Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Amposta.