La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona reunix una vuitantena de joves músics durant la seua estada anual a la Ràpita

L’agrupació musical oferirà tres concerts gratuïts els dies 8, 9 i 10 a Tortosa, Reus i l’Hospitalet de l’Infant, sota la batuta del director Frank de Vuyst

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona està formada per alumnes de vent, percussió, corda i piano dels tres conservatoris de la Diputació amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona està formada per alumnes de vent, percussió, corda i piano dels tres conservatoris de la Diputació amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys | Cedida
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:15h
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, integrada per una vuitantena de joves músics, alumnes de Grau Professional dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa, ha iniciat este dilluns la seua tretzena estada a la Ràpita. Amb caràcter anual, este projecte musical, pedagògic i de convivència culmina amb tres concerts gratuïts oberts a tot el públic.
 
En esta ocasió, els concerts tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, al Teatre Bartrina de Reus, i al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, respectivament. Els concerts començaran el dia 8 a les 20 hores i la resta de dies a les 19 hores.
 
L’estada compta amb la presència d’un director convidat, que enguany és el mestre Frank de Vuyst, que a més de dirigir els assajos, es posarà al capdavant de la formació durant els concerts.
 
Un projecte d’aprenentatge musical i de treball col·lectiu
 
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona està formada per alumnes de vent, percussió, corda i piano dels tres conservatoris de la Diputació amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. Després de passar unes proves de selecció, els joves músics realitzen una estada de treball, que enguany té lloc a la casa de colònies l’Alberg la Ràpita, a la Ràpita.
 
Fruit d’esta estada de treball amb professors dels conservatoris i el director convidat, es prepara un repertori per oferir-lo al públic.”Es tracta d’una experiència pedagògica, musical i de convivència que enriqueix l’alumnat i que els permet formar part d’una agrupació de grans dimensions i d’un alt nivell interpretatiu”, defensa la Diputació en una nota de premsa.
 
El director convidat, Frank de Vuyst

Frank De Vuyst, nascut la ciutat belga de Zele, Flandes, va formar-se al conservatori superior de Gant (Bèlgica), Maastricht i Tilburg (Països Baixos), titulant-se en Teoria de la Música, Pedagogia, Saxòfon i Direcció de banda professional. Ha estudiat direcció d'orquestra a Viena (Àustria), amb el mestre Richard Edlinger.
 
Actualment és director titular de la Unió Musical de Torrent i de l'Agrupació Artística de Dénia, director artístic de la Wind Orchestra Saragossa (Woz), i director artístic de la Banda Sinfonica de la RED de Escuelas de Música de Medellín, Colòmbia. Ha fet enregistraments per a segells discogràfics d'Espanya, EUA, Japó, Bèlgica, i Colòmbia.
 
Programa dels concerts
 
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona interpretarà un repertori dividit en dues parts. La primera estarà integrada per Música y vinos, de Manuel Morales Martínez i Mare Nostrum, de Miquel Asins Arbó. La segona s’iniciarà amb el tema 1405: der Brand von Bern de Mario Bürki, Fiesta de Gyuri Spies i acabarà ambFandanguería de Victoriano Valencia.