El Marroc deixa en llibertat el butaner que hauria subministrat les bombones a la cèl·lula d'Alcanar

Des de la comissió dels atemptats s'ha detingut al país alauita 3 persones presumptament relacionades amb els atemptats

Pla obert del camió carregat de bombones de butà sortint de la urbanització Montecarlo d'Alcanar.
Pla obert del camió carregat de bombones de butà sortint de la urbanització Montecarlo d'Alcanar. | ACN / A. Mayor
Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:35h
El Marroc ha detingut en els darrers dies un venedor de butà, que "presumptament va subministrar les bombones trobades a Alcanar" amb les quals la cèl·lula gihadista amb base al xalet situat a la urbanització de Montecarlo va preparar els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Així ho han explicat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista. També s'ha sabut que en els últims dies s'han detingut al Marroc dues persones més, entre les quals hi hauria un familiar d'un membre de la cèl·lula. I s'està investigant quins han estat els contactes que van tenir allà per poder estirar el fil. Després d’interrogar-los, només un dels detinguts continua a arrestat. Els altres han estat posats en llibertat.

El Marroc, a més de les detencions realitzades, estan interrogant familiars dels membres de la cèl·lula: "Estan prenent declaració a nombrosos familiars dels terroristes de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils per intentar obtenir alguna informació que sigui rellevant o determinar si existeix alguna connexió amb els fets", afirmava el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, este dimarts.

Zoido també ha destacat que, gràcies a la cooperació del Marroc, s'han dut a terme 12 operacions conjuntes el 2017, l'última al maig, en la qual van ser detinguts tres jihadistes, dos a Barcelona i Salou i un a Tànger, per formar una cèl·lula terrorista de l'autoproclamat Estat Islàmic.

A més ha assenyalat que, per esta col·laboració, ha estat possible detenir 172 presumptes terroristes, amb perfils radicalitzats, des que es va elevar el nivell d'alerta a 4, al juny del 2015.