La collita de sal al delta de l'Ebre arranca amb una previsió de fins a 110.000 tones

Es preveu recollir fins a 30 tones de Flor del Delta

Pala giratòria treballant en la preparació de terrenys a les salines de la Trinitat, a la Ràpita
Pala giratòria treballant en la preparació de terrenys a les salines de la Trinitat, a la Ràpita | Sofia Cabanes
Redacció
28 d'agost del 2017
Actualitzat el 29 d'agost a les 16:11h
La collita de la sal al delta de l'Ebre ha arrancat este dilluns, a les set del matí, amb una previsió de collir-ne entre 100.000 i 110.000 tones, una xifra semblant a l'any passat.

Joan Sucarrats, gerent d'Infosa -l’empresa que gestiona les salines de la Trinitat, a la punta de la Banya- ha explicat que la situació ideal perquè siga un bon any és que faça molt sol, ja que viuen de l'evaporació, i, sobretot, que no ploga. Són unes condicions que s'han complit durant esta primavera i estiu i que justifiquen les previsions optimistes. Pel que fa a la collita de la Flor del Delta, un producte gurmet, es preveu un bon any, amb entre 28 i 30 tones recollides.

La campanya s'allargarà fins a final de la primera quinzena de setembre, un període en què esperen que, un cop obertes les basses, la manca de pluges continue per assegurar la previsió.

Sucarrats ha explicat que la Flor del Delta necessita "pocs vents". "Durant la primavera i estiu no hem tingut massa vent i això n'ha afavorit la producció", ha dit el gerent d'Infosa, que ha explicat que hi ha una part de les 300 basses de Flor de Sal que s'han renovat i han permès millorar-ne el rendiment.

Perquè es complisquen les previsions, el temps ha de continuar sec, sense pluges abundants, durant la campanya de recollida. "Si plou normal, entre 10-15 litres, variarà poc; però, amb 50 o 60 litres, la quantitat de sal poddria arribar a variar", ha explicat el gerent d'Infosa.
 
Només entre un 10 % i un 15 % de la sal del delta va dirigida directament a l'alimentació humana. La resta va destinada al mercat industrial –des del tractament d'aigües, sal per piscines, mercat de pells, la indústria alimentària o de carreteres.