Autor/a
Daniela Estefania Gil i Gamboa

Daniela Estefania Gil i Gamboa

Sociòloga

Colombiana de naixement i ampostina d'adopció, sociòloga. M'agrada participar en la vida cultural i social del territori.
 

26/04/2023

Celebrar que ho podem celebrar!

«D’això també va Diàspora Ebrenca: de compartir conexements, de xerrades sobre memòria democràtica i d'aportar la nostra força en la millora de les Terres de l’Ebre»

01/04/2022

​Per un futur en català

«No puc empatitzar amb algú que tinga tant d'odi envers una llengua, pel fet de ser-ho. Totes les llengües són cultura immaterial de la humanitat»

19/12/2021

​Per la salut mental #cuidemnos

«Explicar que patim de salut mental, que ens deixem una pasta en la psicòloga que no és amiga, però que gairebé la convidem al dinar de Nadal també és un acte de valentia»

15/06/2021

​No, no és cap malalt

«No, no és cap malalt, perquè si fos així ja fa temps que tindríem l'herba remeiera que curaria esta xacra del masclisme»

23/04/2021

El color carn com a norma general

«El racisme, com a malaltia que pateix la nostra societat, no està fora de nosaltres mateixos, fins i tot, de les persones que el patim pel color de la nostra pell o pel nostre origen»

23/11/2020

A mig camí

«El teletreball o treball a distància permetrà que molta gent cansada de les neuròtiques rutines de les grans ciutats es plantegen tornar al territori»

10/11/2020

​El català com a eina de país!

«Estimar en català, tot i sonar molt poètic és una eina súper potent i imprescindible d'inclusió per aquelles persones que hem arribat al nostre país»

02/11/2020

​On ha anat a parar el nostre futur?

«Els milenials i els centenials som els que hem crescut amb les pantalles i els que sabem perfectament on buscar la informació. Però que a la vegada no sabem on podem buscar el nostre futur»

06/03/2020

Marta i Menga!

«Marta i Menga són manes entre elles, se saben al costat quan ho necessiten, per a lo bo i per a lo dolent»

18/02/2020

La consigna és persistir!

«Vull donar les gràcies a Carme i Dolors, per tots els aprenentatges i, sobretot, per la mirada clara i ferma que necessitem més que mai»

24/01/2020

El tresor que estem perdent

«Les actuacions que ara mateix necessitem són urgents, però sense una estratègia a llarg termini no avançarem»

El més llegit