Àlex de la Guia - Articles d'opinió

Jove de Móra d'Ebre, un dels impulsors del projecte "Generació #LoRiuÉsVida", tècnic superior en química ambiental. Implicat en les reivindicacions del territori, en especial contra el cementiri nuclear i el transvasament de l'Ebre. Actualment, també és membre de la Plataforma Ribera Digna. Exportaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana Terres de l'Ebre i regidor d'ERC a Móra d'Ebre. Tècnic de suport associatiu a Òmnium Cultural Terres de l'Ebre.

03/02/2020
«Estic segur que les imatges de destrucció arreu de la costa han conscienciat més d'un sobre la importància de treballar contra el canvi climàtic i la importància de reduir el plàstic»
03/12/2019
«El BlackFriday són uns dies en què els productes ens surten més econòmics, però també és un dia que al planeta li surt molt car»
08/10/2019
«Aprofitem la sentència per tornar a la unitat prèvia a l'1 d'octubre, tornem a la unitat d'acció que no vol dir uniformitat o llista única, vol dir treballar tots junts, cadascú als seus espais, però caminant cap a una mateixa direcció: la llibertat i la justícia!»
03/09/2019
«El capitalisme amb el seu consumisme i la comoditat ens han ficat a la crisi climàtica, i amb lo sistema capitalista no en sortirem»
06/08/2019
«Tot i les campanyes de sensibilització, mos seguim trobant contínuament amb casos de joves que abusen de companyes d'institut o de noies que es troben a les festes o pels carrers. És molt preocupant perquè cada cop ho fan nois més joves i perquè en més d'un cas la justícia no funciona com hauria de funcionar»
03/07/2019
«Ja portem molts dies plorant per la nostra terra, els nostres camps i les nostres granges. Ara toca treballar per tornar a somriure, toca ser solidari amb qui ho ha perdut tot, com ho hem sigut amb els bombers i les persones desallotjades per les flames»
03/06/2019
«Al mateix temps que les empreses elèctriques i la CHE guanyen diners a costa del nostre entorn i el nostre benestar veiem com la Generalitat de Catalunya s'ha de gastar milions d'euros anualment per fumigar les zones de Catalunya que estan plagades de mosca negra»
06/05/2019
«Les Terres de l'Ebre generem el 5% dels residus industrials de Catalunya i tenim dos abocadors industrials (a Tivissa i Mas de Barberans) mentre que el Camp de Tarragona genera el doble de residus i té la meitat d'abocadors: Això és equilibri territorial?»
02/04/2019
«18 anys després les Terres de l'Ebre seguim igual, en peu de guerra. Seguim tenint alcaldes disposats a vendre els seus pobles i la seva terra a canvi de 4 llocs de treball i 4 rals»
Pàgina 1 de 2