Autor/a
Àlex de la Guia

Àlex de la Guia

Activista de la Ribera d'Ebre

Jove de Móra d'Ebre, un dels impulsors del projecte "Generació #LoRiuÉsVida", tècnic superior en química ambiental. Implicat en les reivindicacions del territori, en especial contra el cementiri nuclear, l'abocador de Riba-roja i el transvasament de l'Ebre. Actualment, també és membre de la Plataforma Ribera Digna. Exportaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana Terres de l'Ebre.

07/07/2020

Un estiu diferent

«Volem passar un estiu diferent o un estiu de merda, tancats com hem passat la primavera? Siguem conscients i respectem les recomanacions i les mesures de seguretat fins que tinguem la vacuna»

01/06/2020

​El feixisme mata

«Que el feixisme d'Europa no sigui viral no vol dir que no existisca, està a les institucions i a les empreses per això en plena pandèmia hi ha temporers que dormen als carrers de Lleida»

08/04/2020

El pitjor virus? La mediocritat política

«Partits, deixeu de mentir, manipular i jugar amb els morts per rascar quatre vots. Sou repugnants i espero que, com a mínim, això tingui conseqüències polítiques»

03/02/2020

​La Terra parla, l'escoltem?

«Estic segur que les imatges de destrucció arreu de la costa han conscienciat més d'un sobre la importància de treballar contra el canvi climàtic i la importància de reduir el plàstic»

08/10/2019

Ja mos poden sentenciar, que ho tornarem a fer

«Aprofitem la sentència per tornar a la unitat prèvia a l'1 d'octubre, tornem a la unitat d'acció que no vol dir uniformitat o llista única, vol dir treballar tots junts, cadascú als seus espais, però caminant cap a una mateixa direcció: la llibertat i la justícia!»

03/09/2019

Lo planeta s'acaba, reaccionem?

«El capitalisme amb el seu consumisme i la comoditat ens han ficat a la crisi climàtica, i amb lo sistema capitalista no en sortirem»

06/08/2019

Ara que estem a l'agost i venen festes majors recordeu: No és no!

«Tot i les campanyes de sensibilització, mos seguim trobant contínuament amb casos de joves que abusen de companyes d'institut o de noies que es troben a les festes o pels carrers. És molt preocupant perquè cada cop ho fan nois més joves i perquè en més d'un cas la justícia no funciona com hauria de funcionar»

03/07/2019

Fem rebrotar la Ribera d'Ebre

«Ja portem molts dies plorant per la nostra terra, els nostres camps i les nostres granges. Ara toca treballar per tornar a somriure, toca ser solidari amb qui ho ha perdut tot, com ho hem sigut amb els bombers i les persones desallotjades per les flames»

03/06/2019

Mosca negra: un símptoma del maltractament al riu

«Al mateix temps que les empreses elèctriques i la CHE guanyen diners a costa del nostre entorn i el nostre benestar veiem com la Generalitat de Catalunya s'ha de gastar milions d'euros anualment per fumigar les zones de Catalunya que estan plagades de mosca negra»

06/05/2019

Almatret i l'Ebre també han de decidir

«Les Terres de l'Ebre generem el 5% dels residus industrials de Catalunya i tenim dos abocadors industrials (a Tivissa i Mas de Barberans) mentre que el Camp de Tarragona genera el doble de residus i té la meitat d'abocadors: Això és equilibri territorial?»

El més llegit