opinió

El virus i la incompetència dels inconscients

«El president Sánchez recorda que el coronavirus no entén de diferències territorials, ni de fronteres; serà per això que Aznar s'haurà fugat a Marbella»

per Anton Monner , Gandesa, 26 de març de 2020 a les 12:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Espanya és un país "seriós", segons ens diuen on la vara de mesurar no és la mateixa per tota la gent que hi vivim. Començant per l'expresident Aznar que ha fugit de Madrid per no contagiar-se del virus, acompanyat pels policies nacionals que el custodien, i s'ha refugiat a la segona vivenda de Marbella.

Segons dades emeses el dia 26, a Madrid havien mort 2.090 persones. La comunitat madrilenya és el principal focus de la pandèmia i per això, l'il·lustre Aznar, potencial portador del virus, marxà a Marbella, com exemple de irresponsabilitat i insolidaritat.


Els mateixos dies que l'epidèmia ha alterat tota la vida del planeta, es posa en coneixement que el rei emèrit havia transferit a una de les seues "amants" una quantitat milionària possiblement per tapar el seu silenci, i el seu fill, el rei actual, era l'hereu de capitals adquirits irregularment. Diners il·lícits rebuts irregularment i dipositats a l'estranger sense declarar.

Tot plegat un desconcert que quan algun partit polític ha demanat al Congrés de Diputats poder-ho esclarir, el PSOE i Podemos, que son els que manen, amb el suport de l'extrema dreta, han evitat la investigació. Queda demostrat que l'alta magistratura té vàries mesures a aplicar.


El que vivim amb l'actual fenomen del coronavirus, tornant al tema de l'article, és un problema nou i cada govern actua segons la seva conveniència. La Xina, però, que potser se'n va adonar tard, quan van advertir la magnitud de l'epidèmia, va actuar tancant els moviments de les persones i avui ja ho tenen pràcticament superat.

Ben diferent que a Madrid on el nombre d'infectats creix exponencialment dia a dia, i es van tancar les residències d’avis, posteriorment les aules i poca cosa més. I la gent poderosa, el dissabte, alegrement van fugir a les segones residències de la Mediterrània.

Des de Madrid principalment per ser el focus més significatiu de la península, el virus s'estendrà arreu. La incompetència de l'alcalde, la presidenta de la comunitat i el president del govern ha resultat majestuosa. És veritat que confinar Madrid hauria alterat l'economia i les autoritats inconscientment van creure que no s'havia d'arribar tan lluny. Què passarà ara que la pandèmia s'haurà tramés arreu d'Espanya i enlloc d'aturar la capital s'hauran de confinar altres regions i zones d'arreu de la geografia?

No hauria resultat millor evitar futurs contagis i controlar l'economia, prendre les precaucions oportunes i sensates disposant de l'exemple xinès que ja es coneixien els resultats? A Igualada, i les poblacions que l'envolten de la conca d'Òdena, amb proporcions molt inferiors a les de Madrid, sembla que ha donat resultat haver tancat el moviment de persones i prendre les precaucions que la Generalitat l'ha sotmès. No hauria estat més prudent tancar aeroports, ports i moviments de trens de llarga distància per evitar contagis, com sol·licitava el govern català?

Quan el president Torra va demanar al govern d'Espanya aquestes mesures per controlar amb eficàcia la propagació vírica, immediatament van sortir personatges d'extrema dreta i franquistes declarats, denunciant que el màxim representant de Catalunya no es podia apropiar el territori i se l'hauria de detenir. I ells, imprudentment, van celebrar un congrés del seu partit amb el contagi del virus ben conegut. Irresponsabilitat, incongruència i catalanofòbia, com a fons de la qüestió!

No és solament Abascal, ja que el seu aliat Casado, el president del PP, creu que Torra ha desafiat l’Estat en voler confinar Catalunya. I per acabar-ho d'adobar el president Sánchez recorda que el coronavirus no entén de diferències territorials, ni de fronteres; serà per això que Aznar s'haurà fugat a Marbella. Tots a una contra el govern català quan preferia la precaució total amb el confinament i el tancament de ports, aeroports i trens per preservar defuncions i controlar la pandèmia. I potser ara el ministre de l'Interior haurà d'accedir al tancament dels aeroports.

Aviat sabrem qui tenia raó; la imprudència o la contenció. Madrid sembla que res no es podia aturar fa dues setmanes. Havia de viure, obrir despatxos i botigues i així hem arribat on som. Davant d’aquestes circumstàncies sempre és millor preveure que curar. El temps qualificarà la raó, encara que a bon segur la premsa madrilenya i tots els aparells de les elits, tots a l’uníson, reaccionen contra el president Torra i Catalunya. Ara ja tenen una forma clara d’aplicar un nou 155, aprofitant la pandèmia que imprudentment ells mateixos l’hauran estès per tota Espanya. Això és Espanya! 

 

Participació