Viure mirant a través de les ulleres positives

«La meva proposta per aquest temps és l'adaptació d'un exercici que ve de la psicologia positiva i en el que tractem emocions positives i negatives»

per Assumpta Arasa , Santa Bàrbara, 23 de març de 2020 a les 10:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Capítol X

Avui voldria parlar de com interpretem el que ens passa segons l’estat d’ànim que tenim a cada moment. D’aquesta manera, s’ha vist en diferents estudis que, quan estem alegres, ens és més fàcil recordar moments bons. També passa a l’inrevés. Quan estem tristos ens venen moments difícils de la nostra vida. De fet, ja els nostres iaios i iaies ens deien, quan estàvem enamorats, que tot ho veiem amb unes ulleres de color rosa.


Doncs bé, aquests biaixos emocionals, que vivim constantment i dels quals no acostumem a ser massa conscients, tenen força influència en les decisions que prenem. D’aquí la importància que, sense deixar d’estar informats, no estiguem posant les notícies 24 hores al dia 7 dies a la setmana, ara que estem confinats a casa i en situació d’emergència.

Fer aquesta sobredosi d’informació, la majoria de la qual es centra en el coronavirus i s’oblida d’altres problemes i èxits, per exemple, fa uns dies un segon pacient es va curar de la SIDA gràcies a l’ús de les cèl·lules mare, ens pot sumir més i més ens estats emocionals angoixants.


Per això, la meva proposta per aquest temps és l’adaptació d’un exercici que ve de la psicologia positiva i en el que tractem emocions positives i negatives, centrant-nos, però, en les positives.

L’exercici, que s’hauria de fer al llarg de tot aquest període, tracta d’agafar una llibreta i al final del dia escriure una mena de diari, però fet de la següent manera: al full que ens queda a mà esquerra hi escriurem tot allò dolent que ens ha passat durant el dia (coses, accions, pensaments, pors, etc.) i, el full que ens queda a la part dreta de la llibreta, hi escriurem totes les coses positives que hem viscut o experimentat. Un cop fet això, llegirem la pàgina dreta (la positiva) del dia anterior.

Com s’observa, ens volem centrar en un exercici que, sense oblidar el negatiu, es centri en allò bonic de cada dia. Us animeu? Que tinguem un bon dilluns i una bona setmana!

Assumpta Arasa Altimira, psicòloga general sanitària
 

 

Assumpta Arasa
Pintora, psicòloga i activista... Amb el cor a les Terres de l'Ebre i la vista posada en allò que succeeix al meu entorn i prenent-ne part activa, reflexiono i aprenc cada dia més de què és això de la vida...
16/11/2020

​Un altre Nadal

19/10/2020

​Estimem-nos, cuidem-nos

21/09/2020

​Perquè ja fem 20 anys

12/08/2020

Ens prenen l’aigua, ens xuclen la sang

20/07/2020

​Un dia a la platja del nostre Delta

15/06/2020

Trobar-nos a la fresqueta

18/05/2020

La invisibilització dels pobres

05/05/2020

Tornar a la normalitat

28/04/2020

Ens tornarem a besar?

22/04/2020

Normalitat, quina normalitat?

Participació