psicologia en temps de coronavirus

Com podem ser solidaris des de casa?

«La nostra psicologia està feta per treballar cooperativament i no pas, com ha passat últimament, competitivament»

per Assumpta Arasa , Santa Bàrbara, 21 de març de 2020 a les 10:35 |
Capítol VIII
 

Una de les sensacions més bones que podem experimentar els humans és la d'ajudar a d'altres persones. Sabem, per experiments duts a terme amb infants, que les persones som sociables i ens encanta ajudar els altres.

De fet, només cal posar al nostre buscador d’Internet: “bebés altruistas i ja surten uns quants vídeos molt bonics i tendres de com els bebès intenten ajudar els adults a fer tasques senzilles. També trobareu força articles divulgatius sobre el mateix tema i estudis psicològics realitzats.


Per tant, la nostra psicologia està feta per treballar cooperativament i no pas, com ha passat últimament, competitivament. Si agafem això de base i ho aprofitem, en aquests moments i amb aquesta crisi, potser podríem pensar què podem fer per ajudar les altres persones malgrat que estiguem confinats a casa.

S'ha de dir que, per sort, cada dia veig iniciatives de persones anònimes que fan mascaretes per a treballadors de súper, gent jove que fa la compra a la gent gran, concerts des del balcó, suport psicològic gratuït, trucar pel telèfon a persones que viuen soles o, fins i tot, amigues que s'organitzen perquè a través d'Internet puguen fer classes de ioga, un vermut...

Crec que, segons com, en podem sortir més enfortits en algunes coses d'esta experiència. És moment, doncs, de mirar què podem fer per ajudar els altres des de casa. També cal recordar que, quedant-nos a casa i evitant el contagi, estarem col·laborant amb els i les sanitàries en la seua dura tasca. Com menys necessitem la seua ajuda, més solidàries serem.

I per acabar voldria dir que, segurament, ens podem sentir soles i sols, però hi ha moltes maneres de ser presents per les persones que més ho necessiten, ens hi posem?
Què tinguem un bon dia de primavera!

Assumpta Arasa Altimira, psicòloga general sanitària
 

 

Assumpta Arasa
Pintora, psicòloga i activista... Amb el cor a les Terres de l'Ebre i la vista posada en allò que succeeix al meu entorn i prenent-ne part activa, reflexiono i aprenc cada dia més de què és això de la vida...
01/04/2020

Parlem dels adolescents

31/03/2020

Siguem creatius

30/03/2020

Parlem per videoconferència

27/03/2020

Escoltar el silenci

26/03/2020

Reforcem positivament

25/03/2020

Fem màgia

24/03/2020

Històries de vida compartida

23/03/2020

Viure mirant a través de les ulleres positives

22/03/2020

Habituar-nos a viure la incertesa

21/03/2020

Com podem ser solidaris des de casa?

Participació