psicologia en temps de coronavirus

Intentar mantenir l'ànim malgrat el tancament

«La proposta que faig avui és la de programar-nos fer exercicis físics a casa. El qui ho prefereixi pot ballar»

per Assumpta Arasa , Santa Bàrbara, 20 de març de 2020 a les 10:27 |
Capítol VII
 

El capítol d’avui el voldria dedicar a l’estat d’ànim. Ara ja portem uns dies de tancament. Això vol dir que no podem sortir de casa a menys que sigui imprescindible. També vol dir que no podem quedar amb les amigues i amics, o no podem fer la cerveseta després del treball.

Tot això fa que estiguem molt limitats d'estímuls positius i els psicòlegs sabem que, de vegades, una manca d'estímuls ens pot portar a patir una baixada de l'estat anímic. Però què podem fer per tenir estímuls positius si estem en confinament?


La proposta que faig avui és la de programar-nos fer exercicis físics a casa. El qui ho prefereixi pot ballar. Ahir ja proposava fer una mena de discoteca, amb batuts, llums i música a tot drap!

En fi, que cadascú ho faci dins les seves possibilitats. Només us cal saber que posant “exercicis per a fer a casa” al nostre amic Google (apartat vídeos) en surten uns quants que ens informen de com fer-los. Així que la idea d'avui és mirar de moure el cos malgrat el confinament.

De fet, si aneu al canalsalut.gencat.cat i pregunteu “quins beneficis té fer l’activitat física?” us diran que, entre moltes d'elles, hi ha la d'ajudar-nos a dormir millor i la de millorar la salut psicològica, perquè redueix l'estrès i l'ansietat i millora l'estat d'ànim.

Així que, la meva proposta d’avui, és mirar de fer exercici i un cop més, recordar que aquests els podeu fer estan sols o en companyia. La veritat és que fer-ne ens va molt bé, ja que genera endorfines que poden contrarestar, una mica, aquest malestar que genera, ara ja sí, el fet d’estar tants dies tancats sense poder gaudir del carrer.

Bon dia i espero que bellugant-nos se'ns pinti un somriure a la cara!

Assumpta Arasa Altimira, psicòloga general sanitària
 

 

Assumpta Arasa
Pintora, psicòloga i activista... Amb el cor a les Terres de l'Ebre i la vista posada en allò que succeeix al meu entorn i prenent-ne part activa, reflexiono i aprenc cada dia més de què és això de la vida...
01/04/2020

Parlem dels adolescents

31/03/2020

Siguem creatius

30/03/2020

Parlem per videoconferència

27/03/2020

Escoltar el silenci

26/03/2020

Reforcem positivament

25/03/2020

Fem màgia

24/03/2020

Històries de vida compartida

23/03/2020

Viure mirant a través de les ulleres positives

22/03/2020

Habituar-nos a viure la incertesa

21/03/2020

Com podem ser solidaris des de casa?

Participació