psicologia en temps de coronavirus

Intentar mantenir l'ànim malgrat el tancament

«La proposta que faig avui és la de programar-nos fer exercicis físics a casa. El qui ho prefereixi pot ballar»

per Assumpta Arasa , Santa Bàrbara, 20 de març de 2020 a les 10:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Capítol VII
 

El capítol d’avui el voldria dedicar a l’estat d’ànim. Ara ja portem uns dies de tancament. Això vol dir que no podem sortir de casa a menys que sigui imprescindible. També vol dir que no podem quedar amb les amigues i amics, o no podem fer la cerveseta després del treball.

Tot això fa que estiguem molt limitats d'estímuls positius i els psicòlegs sabem que, de vegades, una manca d'estímuls ens pot portar a patir una baixada de l'estat anímic. Però què podem fer per tenir estímuls positius si estem en confinament?


La proposta que faig avui és la de programar-nos fer exercicis físics a casa. El qui ho prefereixi pot ballar. Ahir ja proposava fer una mena de discoteca, amb batuts, llums i música a tot drap!

En fi, que cadascú ho faci dins les seves possibilitats. Només us cal saber que posant “exercicis per a fer a casa” al nostre amic Google (apartat vídeos) en surten uns quants que ens informen de com fer-los. Així que la idea d'avui és mirar de moure el cos malgrat el confinament.

De fet, si aneu al canalsalut.gencat.cat i pregunteu “quins beneficis té fer l’activitat física?” us diran que, entre moltes d'elles, hi ha la d'ajudar-nos a dormir millor i la de millorar la salut psicològica, perquè redueix l'estrès i l'ansietat i millora l'estat d'ànim.

Així que, la meva proposta d’avui, és mirar de fer exercici i un cop més, recordar que aquests els podeu fer estan sols o en companyia. La veritat és que fer-ne ens va molt bé, ja que genera endorfines que poden contrarestar, una mica, aquest malestar que genera, ara ja sí, el fet d’estar tants dies tancats sense poder gaudir del carrer.

Bon dia i espero que bellugant-nos se'ns pinti un somriure a la cara!

Assumpta Arasa Altimira, psicòloga general sanitària
 

 

Assumpta Arasa
Pintora, psicòloga i activista... Amb el cor a les Terres de l'Ebre i la vista posada en allò que succeeix al meu entorn i prenent-ne part activa, reflexiono i aprenc cada dia més de què és això de la vida...
21/09/2020

​Perquè ja fem 20 anys

12/08/2020

Ens prenen l’aigua, ens xuclen la sang

20/07/2020

​Un dia a la platja del nostre Delta

15/06/2020

Trobar-nos a la fresqueta

18/05/2020

La invisibilització dels pobres

05/05/2020

Tornar a la normalitat

28/04/2020

Ens tornarem a besar?

22/04/2020

Normalitat, quina normalitat?

15/04/2020

Fem confiança

03/04/2020

Evitem els malentesos

Participació