opinió

​Dels teus en vols dir, però no en vols sentir a dir

«La confusió d'aquesta gent és tremenda; no s'adonen que a més repressió, cada dia, augmenten els independentistes de forma progressiva»

per Anton Monner , Gandesa, 31 d'octubre de 2019 a les 10:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vicepresidenta en funcions del govern d’Espanya, Carme Calvo,  amenaça al govern belga sobre la euroordre d’extradició del president Puigdemont. Esta senyora, que té el títol de catedràtica de Dret Constitucional, creu que la justícia europea funciona com a casa nostra, on amb relats periodístics i les proves manipulades poden empresonar a penes de 100 anys els líders catalans. Des del govern d’Espanya, i des de la premsa madrilenya, la Corona i el poder judicial no poden entendre que Bèlgica no lliuri el que ells qualifiquen com “un huído de la justicia”.

El president Puigdemont és la principal pedra a la sabata que tenen a l’Estat Espanyol. Ells es creuen les mentides que difonen al judici i durant anys amb testimonis que han mentit descaradament i que com a conseqüència de tantes manipulacions han dictat una sentència que ara volen fer creure al món que va ser justa, dictada per uns jutges imparcials, defensors de “la gran impoluta y inmaculada democracia española”.


Fan servir la llei, la Constitució i la repressió per mantenir “La Unidad de España”, com una virtut lògica i inamovible, quan recordem que el senador del PP, Cusidó, envia un tuit als seus comunicant-los que tenia controlats els magistrats del TS. Per això han de fer propaganda pel món d’aquesta gran democràcia que defensen. Per què l’han de preservar, si hi ha separació de poders i els jutges tenen absoluta llibertat, sense intromissió dels polítics? Molt clar, ho han de vendre perquè ells saben que menteixen i “el todo por la Patria” i “el a por ellos”, és l’única missió que segueixen per escometre un problema polític i mantenir-nos dins un estat on es ven catalanofòbia pels quatre costats. Com se’ls han de creure Europa? A alguns els han de condecorar i distingir per fer-los dir que “Es un problema interno de España”. A quin punt de la Constitució diu que no existeix el dret de l’autodeterminació? La premsa belga, davant l’amenaça es pregunta, “Quines mesures prendrà Espanya en cas de no extradir Puigdemont? I pel mig la sentència d’Atutxa d’Estrasburg que el TS ha hagut d’anul·lar. 

No solament Calvo expressa barbaritats a les rodes de premsa contra Catalunya i els seus líders. Grande-Marlaska s’atreveix a manifestar que “la violència a Catalunya és més impactant que la del País Basc”. O el president en funcions, Pedro Sánchez, ha tret del programa electoral el federalisme i la plurinacionalitat. Tot sembla encaminat a reprimir més a Catalunya, perquè no sabem com sortir-ne enraonant que és la base de la democràcia i han d’emprar la justícia, la constitució i la violència policial per justificar-se davant el món. Així Lesmes, president del “Consejo General del Poder Judicial” por parlar de “cegados por la irracionalitad se ataca la base de la democracia y los pilares de la España Constitucional”. La confusió d’aquesta gent és tremenda; no s’adonen que a més repressió, cada dia, augmenten els independentistes de forma progressiva. I Iceta, polític intel·ligent, navega entre dues aigües, excusant-los per salvar els mobles.


Hi ha un adagi molt antic, “dels teus en vols dir però no en vols sentir a dir”, que provoca l’efecte contrari del que es cerca des dels poders espanyols, governs, oligarquies econòmiques, jutges, corona, exèrcit, església i premsa. Cada cop l’independentisme creix perquè els que viuen a Catalunya, excepte la gent d’espanyolisme excloent, s’adonen de les mentides i de la catalanofòbia que es vol escampar pel món, ajudats per la repressió a tots nivells. Les enquestes així ho expressen en els resultats de les eleccions. Es creix perquè se’ns menysté i ens volen eliminar com ho han fet tota la vida; cops d’estat, “pronunciamientos” i dictadures que han regat durant segles els camps de la sang de gent innocent.

Cada manifestació contrària a Catalunya expressada per personatges com Calvo, Grande-Marlaska, Lesmes, Pedro Sánchez i davant les irregularitats d’un judici carregat d’imperfeccions jurídiques denunciades per propis i aliens, la indignació general va en augment. Com tants joves catalans que no van conèixer Franco, es manifesten demanant “Llibertat del presos polítics” i “Independència”? Si des de Madrid, hom no entén que per la via de la repressió la pau no arribaran mai. S’ha de parlar i tenir voluntat de solucionar els problemes, senyors espanyolistes! Pel camí que aneu, reprimireu però mai no convencereu! 

 
 
 

 

Participació