Un debat madur sobre els bous?

"En som cada vegada més els que pensem que cal canviar este tipus de festes, encara que els polítics del territori s'entesten a ignorar-ho"

per Guillem Riba , 1 d'octubre de 2019 a les 18:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Puc entendre que algú digue que els correbous formen part de la seua identitat, en això no m'hi poso, però ja està bé de dir que ser ebrenc és igual a ser taurí. Ni a tots els pobles de les Terres de l'Ebre es fan bous, ni tots els que vivim a pobles on es fan correbous ens agrada anar a la plaça, i de fet en som cada vegada més els que pensem que cal canviar este tipus de festes, encara que els polítics del territori s'entesten a ignorar-ho.

Això no vol dir que estiguem en contra de la gent que sí li agraden, o com a mínim jo no ho estic, tinc amics i coneguts que són molt bona gent i els agrada anar als correbous, no em considero millor a ningú altre pel fet que per a mi els correbous no siguen moralment acceptables. Jo no soc animalista, però vull que es respecte el meu dret, i de tants i tantes ebrencs més, a voler unes festes on l'acte principal no sigue estressar, molestar, sogar o encendre les banyes d'un animal.


I no me servix lo de "si no t'agrada no vaigues", el reggaeton no m'agrada i simplement no vaig a llocs on en posen, però com deia abans, en este tema dels bous hi ha aspectes que són contraris a la meua moral, per tant, m'afecta directament que a la societat on visc se face això en los animals. I aquí podria utilitzar també l'argument de la identitat -la meua com a ebrenc- si voleu, perquè sí, jo també soc de les Terres de l'Ebre i no, els correbous no em representen.

No sé on acabarà el tràmit parlamentari per prohibir els correbous, però hem d'entendre que el qüestionament dels actes taurins no ve només de fora. Aquí, els ebrencs també tenim un debat. Serem prou madurs per portar-lo a terme tal com cal?

 

Participació