Va de llibertat!

«Ens cal fortalesa per deixar clar a Madrid que no renunciarem al nostre futur, que no renunciarem a les nostres conviccions i que persistirem en el nostre clam, en la lluita per la nostra causa»

per Eladi Galbe, 11 d'abril de 2019 a les 19:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Afirmar que a les properes eleccions generals ens hi juguem els drets més bàsics, tant a nivell individual com col·lectiu, és una realitat.


En ple 2019 i en un estat que es diu democràtic, avui lluitar pels drets més bàsics és un deure que hem d’assumir, que no podem defugir i que ens cal encarar amb el millor dels somriures i la més absoluta determinació.


El context actual i els esdeveniments que venim patint a l’estat espanyol els últims anys ens confirmen que això va de llibertat, la realitat que ens toca viure ens deixa ben clar que o plantem cara, o el futur és ben negre.

L'existència de presos polítics i exiliats, la repressió permanent, la manca de diàleg i la constant judicialització en són una mostra més que evident, o reaccionem o reaccionem.

El proper embat electoral a l’ Estat Espanyol, ens interpel·la per que està en joc el nostre futur com a poble, el nostre futur com a societat, estan en joc milers de lluites guanyades i que no ens podem permetre perdre de cap de les maneres.

Ressona avui més que mai aquell mític “NO PASSARAN”, i no han de passar.


No han de passar per que,certament, va de llibertat, va de ser més forts que mai per contrarestar el que ens ve a sobre. I és que realment el que ens pot vindre al damunt és preocupant i tots farem bé de plantar cara i fer de contenció, contenció de l’extrema dreta, que després de treure el cap cada vegada més per Europa, avui ja la tenim ben a prop i amb la cara destapada. De fet, mai havia desaparegut, l’estaca mai va acabar de caure.

També ens tocarà fer de mur, més enllà de l’extrema dreta, amb un Ciutadans que fa del seu discurs anticatalà bandera permanent i de la judicialització i la crispació el seu terreny de joc preferit i ja en coneixem de sobres els seus mètodes. Va de llibertat, va de protegir el nostre model d’escola catalana.

Ens cal ser més forts, més que mai per aturar i plantar cara al PP, un partit que ara si, ja desacomplexat, somia amb un nou 155 de la mà del seu nou Aznar i que també en coneixem les seves polítiques d’agressió al nostre territori, al nostre riu i al nostre poble.

Necessitem una Esquerra Republicana forta al Congrés, per recordar també al PSOE que necessitem polítiques valentes amb els nouvinguts, que hem d’aturar la ignomínia permanent al Mediterrani, que no repetim la vergonya de bloquejar els vaixells d’Open Arms i que ja n’hi ha prou de morts innocents.

Hem de ser forts per deixar ben clar a Sánchez que persistirem per tal de decidir el nostre futur, sempre de manera cívica i pacífica i que si, que va de llibertat, va d’autodeterminació.

Ens cal fortalesa per deixar clar a Madrid que no renunciarem al nostre futur, que no renunciarem a les nostres conviccions i que persistirem en el nostre clam, en la lluita per la nostra causa.

Ens cal que aquesta fortalesa, la construïm també des dels municipis, de baix cap a dalt, casa a casa, poble a poble, perquè des dels pobles com el meu (Tivenys), es construeix el país que volem, és allà on tot és més proper, que ens cal sumar i barrar el pas als intolerants i construir la Catalunya que somiem.

Ens hem acostumat a viure moments excepcionals i és veritat, són moments transcendents per que ens hi juguem el futur.

Ho hem de fer per totes i tots, pels presos, pels exiliats, pels nostres fills i filles i per tots i cadascun dels col·lectius que veuen amenaçats els seus drets.

Lhora és greu i cal la implicació de totes i tots.

 

Eladi Galbe
Regidor de Societat i Benestar, Cultura i Esports de Tivenys.
17/06/2019

Caminem lluny

11/04/2019

Va de llibertat!

Participació