Arrelades, un conte per educar en el respecte al llegat natural i històric

«Hem creat una campanya de Verkami a través de la qual volem aconseguir finançament per imprimir el número màxim d'exemplars possibles»

per Guillem Riba , Terres de l'Ebre, 11 de març de 2019 a les 17:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui en dia, els mitjans de comunicació, els videojocs i les xarxes socials representen un oceà de superficialitat i valors negatius dins del qual els nostres xiquets i xiquetes viuen submergits diàriament. La família i l'escola tenim una gran responsabilitat per contrarestar esta trista realitat, però els moviments socials també tenim la possibilitat (i responsabilitat) d'incidir en els valors de les noves generacions. És per això que hem de treballar per transformar aquells aspectes de la societat que considerem injustos per a les minories o perjudicials per al conjunt, però també hem d'enfocar la nostra acció en posar la llavor en els infants i els joves d'uns valors que ens porten a consolidar estos canvis socials, per tal que allò que aconseguim avui no ho tornem a perdre al cap dels anys.
 

Conscients d'això, des d'Arbres en Peu de Vida (projecte compartit entre Salvem lo Montsià i Graëllsia) vam considerar que calia aproximar la problemàtica de l'espoli d'oliveres monumentals entre les noves generacions, però també que era necessari transmetre el valor de l'acció cívica i ciutadana per canviar la nostra societat. Fruit d'esta voluntat hem creat "Arrelades", un conte que vol transmetre l'amor cap al medi-ambient i la pròpia història, però  que també busca mostrar el poder del compromís ciutadà per protegir este llegat natural i humà.
 

Per tal de portar el nostre missatge ecologista i d'empoderament el més lluny possible hem creat una campanya de Verkami a través de la qual volem aconseguir finançament per imprimir el número màxim d'exemplars possibles i fer-los arribar de forma gratuïta a escoles i instituts de Catalunya. Val a dir a dir que la tria del micromecenatge tampoc ha sigut casual, probablement haguéssem pogut aconseguir finançament institucional, però vam preferir mantenir la independència del projecte i apel·lar a la solidaritat ciutadana per tal de fer-lo possible.
 
Després d'unes setmanes de campanya hem anat avançant però encara ens queda molt per arribar a l'objectiu de recaptació que necessitem. És per això que animem a totes i tots els que compartiu els valors del conte Arrelades a fer la vostra aportació per fer realitat este projecte.
 
Aquí trobareu tota la informació de com participar-hi: www.vkm.is/arrelades

 

Participació