El valor de l'esport entre els més joves

«És molt fàcil caure en la temptació de substituir l'activitat esportiva diària, per activitats menys saludables com ara estar enganxat hores i hores a les xarxes socials»

per Josep Franch, L'Aldea, 25 de gener de 2019 a les 20:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Entenem l'esport com a qualsevol joc o activitat, basat en un reglament que millora el benestar físic i mental de l'ésser humà, ja sigui l'esport que es practica a l'aire lliure o en un poliesportiu i que es practica de forma col·lectiva o individual.

L'esport forma part de la nostra vida quotidiana, ja sigui tant entre els més joves, com en les persones de mitjana edat o fins i tot entre la gent gran que surt a caminar, cada grup dins de les seves possibilitats, està clar.


Si ens centrem en el vessant més jove, mitjançant l'esport, els joves adquireixen valors com ara el treball en equip, l'esforç, el compromís i un llarg etcètera de comportaments que fonamenten i ajuden en la seva l'educació.

L'esport a l'escola és una eina molt eficaç per introduir la pràctica esportiva en els primers anys de vida, tot i això, els pares també s'han de responsabilitzar per tal que l'esport, formi part de la vida quotidiana dels nostres joves.

A més a més, amb l'esport, contribuïm a fomentar un estil de vida saludable. Una alimentació sana sumada a l'activitat física diària, redueix notablement el risc de patir malalties, i millora l'estat d'ànim de tot el qui el pràctica.

Amb les noves tecnologies: mòbils, tauletes, ordinadors, videojocs... és molt fàcil caure en la temptació de substituir l'activitat esportiva diària, per activitats menys saludables com ara estar enganxat hores i hores a les xarxes socials o jugar als populars jocs de plataforma.


Si volem una societat dinàmica i en forma, fem de l'esport una activitat essencial en les nostres vides. Per això, és feina de tots prendre consciència de l'important que és practicar esport a la nostra vida i no hi ha millor forma d'ensenyar als més petits que els adults hi prediquem amb l'exemple.

 

Participació