opinió

Les joguines sexistes i la colònia folladora, benvingudes al Nadal!

«Agafeu-vos bé, estem a punt de tornar a jugar al xic, xica, blau, rosa, Superman, cuidadora de bebès. Qualsevol altra cosa és impensable, prepareu les cartes als Reis malgrat que sigueu republicanes»

per Assumpta Arasa , Santa Bàrbara, 17 de desembre de 2018 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons el diccionari.cat follar és trepitjar el raïm per fer-ne most. Potser sí que això de trepitjar ve al cas, ja que sovint, les dones, sentim que no fem l’amor sinó que, més aviat, ens follen o, altrament dit, ens trepitgen.

I és que els Nadals, per a les dones, és un anar i venir de feina. Res de descansar després de passar-te l’any treballant! Ara toquen els àpats, l’escudella, els canelons, les visites, les compres, la neteja de la casa... i sí, acostumem a ser les dones les que ho carreguem tot. Si tenim sort “ells” ens ajuden.


Però, a més a més, amb el Nadal ve la càrrega de fer menjar i dieta alhora. De fet, ens sentim culpables de no ser com les bombolletes del cava que segur estan a règim! Així que, per Cap d’Any, el nostre propòsit ha de ser apuntar-nos al gimnàs i fer dieta.

Per ajudar-nos, després dels anuncis de joguines ens arribaran els de les colònies i, allà, ens veurem retratades. Qui besarà al príncep? Qui serà estimada? Doncs bé, segurament la que gasti la talla 36!


I les joguines, quin infern! Ja podem fer un repàs als catàlegs espantosos i misògins que ens arriben per la bústia. No hi ha joguines per a un món de totes i tots i altres. No. Només podem escollir blau o rosa, pistoles i espases làser o cuines i davantals. Més estereotips només els trobarem a les pel·lícules de Hollywood dels anys 60, anem a recules.

Entremig de tot això sentirem coses com: i que li regalem a un xic? O és més fàcil fer regals a les xiques? Ben mirat, no és més fàcil, però fer regals a les xiques és més barat. No costa el mateix, malgrat la taxa rosa (bolis i altres objectes més cars perquè o són roses o porten purpurina) el que compren les xiques que el que volen els xics.

Així que, agafeu-vos bé, estem a punt de tornar a jugar al xic, xica, blau, rosa, Superman, cuidadora de bebès. Qualsevol altra cosa és impensable, prepareu les cartes als Reis malgrat que sigueu republicanes i, si us queda temps, entre àpat i àpat agafeu una bona bufa que arriba el Nadal!

 

Assumpta Arasa
Pintora, psicòloga i activista... Amb el cor a les Terres de l'Ebre i la vista posada en allò que succeeix al meu entorn i prenent-ne part activa, reflexiono i aprenc cada dia més de què és això de la vida...
03/04/2020

Evitem els malentesos

02/04/2020

Avui parlem de dol

01/04/2020

Parlem dels adolescents

31/03/2020

Siguem creatius

30/03/2020

Parlem per videoconferència

27/03/2020

Escoltar el silenci

26/03/2020

Reforcem positivament

25/03/2020

Fem màgia

24/03/2020

Històries de vida compartida

23/03/2020

Viure mirant a través de les ulleres positives

Participació