opinió

Els nostres fills i les Terres de l'Ebre

«Quan t'adones que la majoria dels estudiants de carrera o molts dels teus veïns han hagut de quedar-se a la ciutat on han estudiat per tenir una feina ben pagada o que fins i tot han hagut de marxar a l'estranger, t'adones que estem deixant perdre un gran actiu per al nostre territori»

per Irene Negre, L'Aldea, 4 de desembre de 2018 a les 12:49 |
Fa deu anys que vaig ser mare per primera vegada, vuit per segon cop. La il·lusió en rebre la notícia que seràs mare és tan immensament gran que l'únic que t'importa és tenir-lo als teus braços.

Passen els anys i quan t'adones ja són homenets i donetes, amb caràcter propi, pensaments i posicionaments propis, et comences a plantejar altres qüestions. Ells tenen deu i vuit anys i a mi, ja pensant amb el futur, em preocupa poder donar-los tot allò què necessiten per tenir una vida plena. Que no els falti de res, ni l'amor ni la felicitat, però també que no els falti ni feina ni coneixements per poder escollir la feina que els pugui donar treva a la seva vida per poder centrar-se a viure-la feliços.


Llavors penses amb tot, què estudiaran? On treballaran? Tindran futur aquí?
Doncs quan t'adones que la majoria dels estudiants de carrera o molts dels teus veïns per tenir estabilitat econòmica han hagut de quedar-se a la ciutat on han estudiat per tenir una feina ben pagada o que fins i tot han hagut de marxar a l'estranger, t'adones que estem deixant perdre un gran actiu per al nostre territori.

Hem de fer prosperar les Terres de l'Ebre i necessitem aquests actius per fer-ho possible. Desgraciadament molts pobles s'estan despoblant perquè aquí, el jovent, no tenen un futur professional. Per què no canviem això? Per què no promovem una nova visió econòmica a les Terres de l'Ebre? Per què no cuidem i valorem realment el lloc on vivim? Per què no ens adonem que la qualitat de vida aquí és immensament més gran que a un altre lloc?

Necessitem noves polítiques que preserven el Delta i la seva gent. Necessitem incentius, inversions sostenibles, necessitem apostar pel nostre territori perquè el futur dels nostres fills pugui estar projectat al lloc on es van fer grans, al lloc que els recorda les vivències de la seva infantesa.


Canviem les coses junts i apostem per la nostra agricultura, el nostre turisme rural, la nostra posició estratègica, el nostre actiu més preuat, el lloc on vivim.

Vull que els meus fills trobin un futur pròsper a casa seva, a les nostres terres!!

 

Participació