El respecte

«Cap interès personal, econòmic o polític pot posar en risc aquest valor tan preuat i necessari què tenim»

per Josep Franch, L'Aldea, 26 de novembre de 2018 a les 16:55 |
Des de sempre he entès el respecte com a pilar fonamental de qualsevol relació de parella, relació d'amistat, família i societat en general.

Amb respecte es pot anar a tot arreu, es pot parlar de tot. Es pot debatre des de posicions molt allunyades sense haver de recórrer als crits, desqualificacions, interrupcions i en alguns casos fins i tot l'insult.


Sempre m'ho han ensenyat així, de petit em deien: tracta de vostè a la gent gran, saluda quan arribes algun lloc, demana permís... i un llarg etc de pautes què fan de la nostra societat, un hàbitat millor.

Em preocupen molt alguns mitjans de comunicació d'àmbit estatal, què ajuden a crear un clima de crispació en els seus debats. On sembla que el tertulià què més cridi, què més interromp a l'altre quan parla o què faci ús de desqualificacions... sigui el què més raó tingui!

També em preocupen alguns partits polítics que semblen sentir-se molt còmodes fent ús d'aquesta pràctica. Dona la sensació que busquen treure rèdit polític d'aquesta forma d'actuar tan barroera. Últimament alguns grups parlamentaris debaten amb un to més propi d'una porta de discoteca a les 6 del matí que d'uns representants de la sobirania d'un país.

Com podem ensenyar a respectar els nostres petits si des de les institucions i des dels mitjans de comunicació no es fa?


Si volem que la nostra societat avanci en la línia de la igualtat i el respecte, és responsabilitat de tots fer-ho possible. Totes i cadascuna de les persones que formem part d'una societat, tenim l'obligació de vetllar pel correcte funcionament de les relacions entre nosaltres.

Cap interès personal, econòmic o polític pot posar en risc aquest valor tan preuat i necessari què tenim.

 

Participació