opinió

Què és l'ètica?

«Ètica. Gran paraula que alguns immoralment la fan servir per tapar els seus errors i les seves vergonyes. Fem de l'ètica un puntal de la nostra vida i el nostre referent a l'hora de prendre decisions»

per Irene Negre, L'Aldea, 7 de novembre de 2018 a les 12:56 |
Què és l'ètica? És allò que es considera bo, adequat o moralment correcte. On està la frontera? Definitivament, a la ment de les persones, allò que uns considerem bo, per a d'altres pot ser dolent. Per tant, on fixem el límit?

En tots els aspectes de la vida prenem decisions dia a dia. Si ho portem al terreny personal? Quan ens afecten solament a nosaltres està clar que només ens cal escoltar el nostre interior. Si ho traslladem l'entorn? Quan afecten a la teva família, amics o entorn has de meditar bé per no perjudicar els sentiments de ningú. Però, i quan afecten socialment? Si ho traslladem a nivell polític? Quan afecten socialment, aquí tenim el problema, aquí és on es perd la mesura, on es perd el límit i on guanya l'egoisme i els interessos personals, perquè no es té clar on està el límit de l'ètica.


Les paraules boniques acompanyades de tempestes encobertes de les decisions preses per aquell que ocupa espais de decisió, no signifiquen res més que un "túpido velo" per tapar el fons de l'assumpte.

No és ètic ni correcte omplir-te la boca de paraules boniques mentre tens les mans plenes de fang i brutícia.

Com solucionem això? Doncs recordant que no només amb paraules som feliços, el que verdaderament ens fa feliços són els gestos sincers que acompanyen aquestes paraules.

Totes les persones ens equivoquem, totes tenim dret a una segona oportunitat, però espai! Vigilem a qui li donem el dret a tornar-nos a fallar, potser val la pena conèixer algú nou, renovar la nostra vida, renovar el nostre entorn.


Ètica. Què és l'ètica? Gran paraula que alguns immoralment la fan servir per tapar els seus errors i les seves vergonyes. Fem de l'ètica un puntal de la nostra vida i el nostre referent a l'hora de prendre decisions. Escoltem la gent, les seves inquietuds, les seves visions, etc.

Per prendre una bona decisió cal comptar amb la veu de tothom, no només fer veure que escoltem, perquè això és sentir parlar a algú, no escoltar-lo. Escoltem-nos, governem-nos, donem-nos la mà i pensem que l'oportunitat de canviar-ho tot està a les nostres mans.

 

Participació