L’Ametlla de Mar revisarà el contracte amb Aqualia, l'empresa d'abastament d'aigua

El consistori considera «injustificat» el model actual de retribució i sol·licita una revisió a la Generalitat

Façana de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar
Façana de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar | Cedida
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:42h
El ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovar per unanimitat, este dimecres al migdia, la revisió del contracte entre el consistori i l’empresa Aqualia, concessionària de l’abastament d’aigua a la població, per tal de renegociar el model de retribució actual. “L’any 2004, l’Ajuntament va firmar un contracte amb la concessionària del servei d’aigües, fins a l’any 2030, en què s’acordava un model de retribució de 0,70 euros per metre cúbic. Cinc anys més tard, el 2009, l’anterior equip de govern va aprovar un canvi i es va passar a un model dinàmic, que oscil·lava entre l’1 i 1,50 euros per metres cúbics, arribant als 1,60 euros actuals”, explica el consistori en una nota de premsa. A més, -subratlla el govern municipal- “els riscos que l’empresa havia d’assumir fins al 2030 pel servei d’abastament d’aigua, ara els assumix l’Ajuntament”. Això suposa un deute de 3.170.000 euros, que l’actual equip de govern veu “injustificada”.

S’ha fet “un pas de gegant en poder aconseguir la unanimitat de tot el plenari”, ha defensat l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que ha defensat que “segons els informes i auditories que s’han fet en els darrers mesos, no és just que el municipi haja de suportar esta càrrega econòmica tan important”. L’Ajuntament iniciarà el procediment de revisió del contracte i es redactarà un informe de Secretaria que s’enviarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè emeti un dictamen vinculant, que determine la modificació del contracte del 2009 com a nul·la i pose en vigència el contracte del 2004.

Amb esta revisió, el govern estima un estalvi d’entre 2.000 i 3.000 euros per persona els pròxims 12 anys. El primer tinent d’alcalde, Antonio Espuny, ho considera “una quantitat molt important d’estalvi per les famílies del poble”, i per l’Ajuntament “serà una possibilitat d’intentar començar a fer inversions”. El punt es va aprovar amb els vots afirmatius de tots els regidors del plenari, dels grups d’ERC, Compromís per la Cala, PDeCAT i Plataforma Calera.