El jutge deixa en llibertat provisional el propietari del locutori de Ripoll

L'Audiència Nacional espanyola li va prorrogar 72 hores la detenció per acabar d'aclarir alguns indicis trobats al seu locutori de Ripoll

Salh Karib, propietari del locutori de Ripoll
Salh Karib, propietari del locutori de Ripoll | EFE
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:06h
L'Audiència Nacional espanyola ha deixat en llibertat provisional el quart detingut pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Es tracta de Salh Karib, amo d'un locutori de Ripoll, que, després de declarar davant del magistrat Fernando Andreu este dimarts, va veure com li prorrogaven la detenció 72 hores més perquè els Mossos d'Esquadra poguessen tornar a escorcollar el seu establiment i acabar d'aclarir alguns dubtes sobre la seua possible participació.

Karib ha sortit de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos cap a les 12.30 hores i haurà de comparèixer cada dilluns davant dels jutjats, lliurar el passaport per no poder sortir de l'Estat i notificar un domicili fix.

En la primera resolució es recollia que Salh Karib hauria comprat bitllets d'avió per viatjar al Marroc per a Driss Oukabir i també per a l'imam, Abdelbaki es Satty. Segons ha declarat en seu judicial, va comprar els vols a petició del germà petit de Driss, Moussa Oukabir (mort a Cambrils), que no tenia targeta de crèdit per pagar-los. Va dir que, poc després, Moussa li va retornar els diners. La fiscalia no pensa recórrer la decisió.
 

El registre es va acabar pels volts de la mitjanit. Foto: ACN