Multitudinària concentració impulsada pels musulmans rapitencs contra el terrorisme

La comunitat musulmana del municipi es reivindica com a rapitenca i condemna els atemptats

Imatge de la concentració, este dilluns a la tarda, davant de l'ajuntament de la Ràpita
Imatge de la concentració, este dilluns a la tarda, davant de l'ajuntament de la Ràpita | E. N.
Elena Navarro
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 11:00h
La concentració és un cercle partit en dos, a les portes de l'ajuntament. A l’esquerra, membres de la comunitat musulmana rapitenca; a la dreta, rapitencs de rostres blancs. Uns i els altres, units en una rotllana de diversitat. Entre els assistents, hi ha desenes de mans, d’hòmens, dones i xiquets, que sostenen pancartes amb reclams de pau i unió, paraules contra el terrorisme i també contra el racisme: “Tots units contra el terrorisme”; “Islam = pau”; “No en el meu nom”; “Stop islamofòbia”; “No al racisme”; “No sóc terrorista”.

“La comunitat musulmana rebutja tots els actes de terrorisme, ja que la nostra religió té uns ideals totalment oposats a estos que motiven la radicalització”, ha reclamat emocionada Salua, membre de la comunitat musulmana i veïna de la Ràpita des de fa més de vint anys. “L’islam és una religió de pau. Creiem amb tota convicció que actes com este no s’han de permetre de cap manera i insistim en la condemna al terrorisme i a tots els ideals radicals”, ha subratllat, tot afegint que “el terrorisme gihadista representa una minoria i tots junts el podrem combatre”. Tots han aplaudit.

S'han fet cinc minuts de silenci en memòria i solidaritat a les víctimes dels atemptats terroristes a Cambrils i Barcelona Foto: E.N


Després, s'han fet cinc minuts de silenci de solidaritat amb les víctimes, en què hi ha hagut jocs de mirades, expressions serioses, ulls mirant-se els peus. Acte seguit, un altre membre de la comunitat musulmana ha pres la paraula -esta vegada sense micròfon i de forma improvisada- i, dirigint-se a l’altra banda del cercle, ha dit: “Nosaltres som rapitencs, jo estic molt orgullós de ser d’aquí”. Ha conclòs la seua intervenció amb unes paraules que han despertat, un cop més, l'aplaudiment de tots els assistents:“Per actes com estos la paguem tots nosaltres, però hem d’estar tots units i no ens venceran”.

En la concentració ha estat present l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, entre altres representants del municipi. Caparrós ha estat qui ha conclòs la concentració creuat el cercle per saludar, de dreta a esquerra, per saludar a diferents membres de la comunitat musulmana. Mentrestant, una veu ha cridat: “Visca la pau!”
 

A la concentració hi ha acudit l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, junt amb altres represenants polítics del municipi Foto: E.N