L'imam de la mesquita de Ripoll és un dels morts d'Alcanar

Els Mossos han confirmat que Abdelbaki Es Satty estava al xalet d'Alcanar quan hi va haver l'explosió dimecres a la nit

La mesquita de Ripoll amb una imatge superposada de l'imam Abdelbaki es Satty.
La mesquita de Ripoll amb una imatge superposada de l'imam Abdelbaki es Satty. | Europa Press
Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 0:25h
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha explicat este dilluns a la tarda que la Policia es troba en disposició de confirmar que l'imam de Ripoll (Girona), Abdelbaki Es Satty, va morir en la primera explosió d'Alcanar.

Ja al matí, en roda de premsa acompanyat del conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el de Justícia, Carles Mundó, Trapero ha detallat que tot apuntava al fet que l'imam era un dels dos morts en l'explosió que va tindre lloc a la nit anterior als atemptats a Barcelona i Cambrils. Faltava la confirmació oficial, que ha arribat de boca del mateix Trapero, a la tarda.

Esta matinada, al voltant de les 5.00 hores, els Mossos d’Esquadra han localitzat una furgoneta relacionada amb la cèl·lula gihadista que preparava els atemptats de Barcelona i Cambrils des d'Alcanar. Segons han informat a EFE fonts de la lluita antiterrorista, la furgoneta localitzada al carrer Sant Isidre pertanyia a l'imam de Ripoll, considerat l’adoctrinador dels membres de la cèl·lula.

Sobre l'imam, el major dels Mossos ha volgut insistir que mai va estar en una presó catalana. Es Satty sí que va complir condemna a un centre penitenciari a Castelló des de 2010 fins a 2014 per un delicte de tràfic de drogues. "No ens consta que haja tingut cap comunicació amb cap reclús català des que va complir condemna", ha apuntat Trapero.

La Fiscalia de Bèlgica ha confirmat que Abdelbaki Es Satty va viatjar al seu país l’any passat, però no el tenien fitxat. Va estar tres mesos a la ciutat de Vilvoorde, considerada una de les ciutats clau en la formació de gihadistes a Europa. Va buscar faena però va acabar marxant del país.

Respecte a la segona víctima, a l'espera dels resultats de les anàlisis d'ADN, resta per identificar.