«Ens hem de traure el barret per la gent de les Terres de l’Ebre i del conjunt del país»

El conseller de Presidència, Jordi Turull, visita Alcanar | Queda una parella reallotjada per l'Ajuntament, que encara no pot tornar a casa

El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha visitat Alcanar este dilluns a la tarda.
El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha visitat Alcanar este dilluns a la tarda. | Sofia Cabanes
S.Cabanes / S. Berbís
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 0:27h
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha agraït avui, en una visita a Alcanar, el comportament “exemplar” de la gent del conjunt del país, i també de les Terres de l’Ebre pel que s’ha viscut a municipis com Alcanar, la Ràpita, Cambrils i Ripoll, arran de l’episodi terrorista que va començar dimecres passat a Alcanar Platja. “Hem de traure’ns el barret”, ha dit. Un reconeixement que ha volgut fer extensiu al conjunt de la societat i també als cossos de seguretat del país, en especial als Mossos d’Esquadra, cap als quals ha manifestat el seu sentiment d’”orgull”.

Turull ha apuntat que municipis com Alcanar i la Ràpita “els han tingut aquí”, en referència als terroristes que han perpetrat els atemptats de Barcelona i Cambrils, i ha exposat que “arreu hi ha hagut un comportament exemplar, però municipis com estos, en què tothom es coneix, estes coses sorprenen molt, per tant, es podia triar l’excitació i s’ha optat per la normalitat, la col·laboració i la solidaritat”, ha dit. Davant d'esta reacció, “gent de les Terres de l’Ebre, institucions, tothom cal traure’ns el barret i posar de relleu que de vegades hi ha la temptació de buscar allò que ho ha acabat d’anar, però avui tothom està fent allò que està acostumat i tothom s’hi ha bolcat”, ha afirmat. Com a exemple, ha apuntat, que la gent ha acceptat la suspensió d’actes festius perquè “a la gent li surt més la solidaritat que pensar en ells mateixos”.

Turull s’ha reunit amb els membres del consistori d’Alcanar, juntament del delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i també ha volgut visitar la zona de la urbanització on es va produir l’explosió.

D'altra banda, Carme Navarro, alcaldessa accidental en esta visita, ha explicat que a hores d’ara hi ha alguns veïns que poden tornar a casa a les nits, quan acaben les tasques diürnes dels equips que treballen en les tasques de desenrunament del xalet, i altres encara no. De fet, ha explicat que “a hores d’ara queda una parella a la qual li seguirem donant cobertura fins que acabaran els treballs perquè, tot i que la seua casa està bé, està dintre del perímetre de seguretat.